Gündem

Bodrum Belediyesi'nde görevden uzaklaştırılan eski başkan yardımcıları ve imar müdürü beraat etti

Hüseyin Tutkun ile Turgay Kaya ve Melike Yapıcı hakkında "haksız kazanç temin ettikleri" yönündeki ihbarlar sonrası dava açılmıştı

17 Eylül 2024 15:46

T24 Haber Merkezi

Haksız kazanç temin ettikleri yönündeki ihbarlar sonrası görevden uzaklaştırılan ve haklarında dava açılan eski Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutkun ile Turgay Kaya ve eski İmar ve Şehircilik Müdürü Melike Yapıcı hakkında beraat kararı verildi.

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde imar ruhsat şefi olarak çalışan Oktay Kaya'nın usulsüzlük iddiaları üzerine, eski Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutkun ile Turgay Kaya ve eski İmar ve Şehircilik Müdürü Melike Yapıcı hakkında açılan davanın 4'üncü duruşması Bodrum 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Duruşmada savunmalarını yapan Tutkun, Kaya ve Yapıcı'nın avukatları, yargılama aşamasında dosyaya giren bilirkişi raporunu işaret ederek, müvekkillerinin beraatini talep etti. 

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, "üzerine atılı suçları işlediklerine dair bilgi, belge ve delil bulunamamasını, haksız kazanç temin ettiklerine ilişkin bir işlemin olmamasını ve bilirkişi raporunu" gerekçe göstererek sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. 

Mahkeme, atılı suçun işlendiğinin sabit olmadığı gerekçesiyle, sanıklar hakkında beraat kararı verdi. 

Ne olmuştu?

23 Mart 2022'de Bodrum Belediyesi İmar biriminde usulsüz işlemler yapılarak bazı isimlerin haksız kazanç temin ettiği yönündeki ihbarlar üzerine polis ekiplerince İmar Müdürlüğü’ne operasyon düzenlenmişti. 48 polisten oluşan ekip, binaya girerek dosya ve bilgisayarları incelemeye almış, ekipler yaklaşık 9 saat süren çalışma sonrasında iddiaya konu olan belgelere incelenmek üzere el koymuştu.

Bodrum Belediyesi’nde, İçişleri Bakanlığı'nca görevlendiren müfettişlerin incelemeleri sonrası, ekim başlarında Kaya da devam eden soruşturmaların selameti için İçişleri Bakanlığı'nca açığa alınmıştı.
 
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, adı geçen üç isim ile birlikte, bazı gayrimenkullerin üzerlerine geçirildiği tespit edilen Hüseyin Tutkun’un eşi ile Turgay Kaya’nın kayınpederi üzerindeki mal varlıkları ve banka hesaplarına bloke konulması talebinde bulunmuştu. 

Savcılığın talebini değerlendiren mahkeme, beş ismin gayrimenkul ve banka hesaplarına bir hafta içerisinde itiraz yolu açık olmak üzere tedbir konulmasına karar vermişti.

Tutkun'a ait her türlü banka hesabı ve kiralık kasa için verilen bloke kararı, 6 ay sonra kaldırılmıştı.

TIKLAYIN - Bodrum Belediyesi’nde iki belediye başkan yardımcısının hesaplarına el konulmuştu: Bir başkan yardımcısının hesaplarındaki bloke kaldırıldı