Kültür-Sanat

“Blindate: Dama Dama” tek seferlik özel bir gösterimle sahnede

"Bazen anlık bir tepki yaratırken düşünecek zaman yoktur; bu durumda tepki bedenin kendiliğinden, daha gerçek ve içsel, içgüdüsel bir yerden gelir. İşte bu an, sonuçların sanatçıyı bile şaşırtan ilginç ve beklenmedik yerlere gidebildiği andır."

15 Şubat 2024 16:25

T24 Kültür Sanat 

İtalya, Avusturya, Bulgaristan, Yunanistan'dan ve İstanbul merkezli çalışan dans sanatçılarının “Blindate: Dama Dama” adlı gösterisi Alan Kadıköy’de 26 Şubat’ta sahnelenecek.

Company RAu’nun Kadıköy Boa Sahne’nin prodüksiyon desteğiyle gerçekleştireceği performans tek seferlik özel bir gösterim olarak planlandı.

Company RAu’dan yapılan açıklamaya göre, dans ve müziğin, yeni medya ve metnin buluştuğu “Blindate: Dama Dama” sanatçıları anda kalarak risk almaya ve cesur kararlar vermeye zorlarken seyirciyi de sürece tanıklık etmeye ve kimi zaman katılmaya cezbetmeyi hedefleyen disiplinler arası bir performans.

Müzik direktörlüğünü Taylan Aygar, görsel tasarımlarını da Ataman Girişken üstlendiği gösterinin sürpriz isimleri arasında tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu, bir eseriyle sürece ve geceye katılacak çağdaş sanatçı Seydi Murat Koç ve opera sanatçısı Ceren Aydın da var.

Gösteride İtalya, Avusturya, Bulgaristan, Yunanistan'dan ve İstanbul merkezli çalışan dans sanatçılarının doğaçlama performanslarının yanı sıra Company RAu’nun repertuarından bölümler de yer alacak.

Dama Dama: Sayıları hızla azalan Alageyik

Koreograf Korhan Başaran tarafından New York'ta yaratılmış multidisipliner bir konsept olan "Blindate" ilk kez 2010 yılında Metro Baptiste Church'te tasarlandı ve sezonlar boyunca birçok kez sahnelendi.

"Blindate"in 2024’teki ilk versiyonu “Blindate: Dama Dama” adını sayıları hızla azalan alageyiğin Latincesinden (Dama Dama) aldı.

Company RAu, "Blindate: Dama Dama" ile Doğal Hayatı Koruma Vakfı WWF Türkiye’nin doğa koruma çalışmalarına destek vermeyi ve Anadolu'da tehdit altında olan türlere de dikkat çekmeyi umuyor.

Avusturya Kültür Ofisi'nce de desteklenen gösterim 26 Şubat, Saat 20:30'da Alan Kadıköy Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bilet için  https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/blindate-dama-dama