Kültür-Sanat

Black Mirror yaratıcısı, ChatGPT’den umduğunu bulamadı

20 Haziran 2023 09:09

Her bölümünde farklı bir distopik kurgunun işlendiği Black Mirror dizisinin yaratıcısı Charlie Brooker, yapay zekâ robotu ChatGPT’ye bir bölüm oluşturmasını yazdığını, karşısına ilk bakışta makul görünen ama sonrasında "saçma sapan bir şey çıktığını" söyledi.

Empire sitesine konuşan Brooker, yapay zekânın tek yaptığının Black Mirror bölümlerinin tüm özetlerini bir araya getirmek olduğunu, biraz derine inince orijinal bir düşünce ortaya koymadığının anlaşılabildiğini ifade etti.

Dizinin yaratıcısı, sohbet robotuyla yaşadığı deneyimden bazı dersler çıkardığını da sözlerine ekledi. Tüm zaman boyunca karakterlerin bir bilgisayarın içindeymiş gibi olduğu bölümler yazdığını söyleyen Brooker, antoloji dizisi yapmanın kendi kurallarını çiğneyebilmekle alakalı olduğunu ifade etti. Bu nedenle diziyle ilgili kendi kendi anlayışının ne olduğunu bir kenara bırakarak farklı bir fikir edinmeye çalıştığını söyledi.

Black Mirror dizisinin yapay zekâyla yaratılmış bir bölümü şimdilik yok, ancak 15 Haziran tarihinde yayınlanan altıncı sezon özel bir içerik platformundan izlenebilir. Yeni sezonun oyuncu kadrosunda Aaron Paul, Salma Hayek, Kate Mara ve Miley Cyrus gibi ünlü isimler yer alıyor.