Koronavirüs

Bitki bazlı Covid-19 aşısı üretildi

Medicago Sözcüsü Brian Ward, "Onay verilirse virüs benzeri parçacık teknolojisini kullanan ilk Covid-19 aşısı ve insan kullanımı için onaylanmış ilk bitki bazlı aşı olacak" dedi

11 Aralık 2021 08:28

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Kanada merkezli bir ilaç şirketi olan Medicago ile önemli bir İngiliz ilaç firması GSK’nin bitki bazlı bir aşının faz-3 klinik deneme sonuçlarının ümit verici olduğunu duyurduğunu yazdı.

Bu yeni aşının tüm virüs varyantlarına karşı genel etkinlik oranının yüzde 70’leri geçtiğini belirttiklerini aktaran Müftüoğlu, “Üreticiler bitki bazlı bu yeni aşıda, yeni Koronavirüs’e benzeyen ama onun genetik materyalini içermeyen bitki kaynaklı virüs benzeri parçacıklar kullandıklarını açıkladılar. Aşının bitki içeriğine dair detaylarının ne olduğu ise henüz bilinmiyor” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Geçen günlerde CBC'ye konuşan Medicago Sözcüsü Brian Ward, bakanlığın ruhsat vermesi halinde aşının, virüs benzeri parçacık teknolojisini kullanan ilk Covid-19 aşısı ve insan kullanımı için onaylanmış ilk bitki bazlı aşı olacağını söyledi. Ward, “Bu, sadece Quebec ve Kanada için değil, dünya için bir ilk olacak. Henüz aşı yaptırmamış olanlar ve iki doza ilaveten bir takviye dozuna ihtiyaç duyanlar için de aşımıza önemli bir ihtiyaç olacağını düşünüyorum" dedi.