Kültür-Sanat

'Benim Şehrim Benim Sesim' projesinden dayanışma konserleri: 5 Nisan'da İstanbul Babylon’da

Konserlerin gelirleri, Hatay Defne Kooperatifi’ne aktarılacak

04 Nisan 2023 21:22

T24 Haber Merkezi

Bir sanatçı gelişim projesi: ‘Benim Şehrim Benim Sesim’ projesi, ikinci edisyonundaki yeni katılımcıları eşliğinde 3 Nisan’da İzmir Originn’de gerçekleşen konserlerinin ardından 5 Nisan’da (yarın) İstanbul Babylon’da gerçekleşecek konserlerinde yine dayanışmayla bir araya geliyor. Konserlerin gelirleri, afet bölgesinde faaliyet gösteren Hatay Defne Kooperatifi’ne aktarılacak.

Beats By Girlz Türkiye ve British Council’ın, WOW - Dünya Kadınlar Festivali İstanbul’un bir parçası olarak ilk kez geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği ve aynı adlı albüm ve belgeselle tüm dijital müzik platformlarında ürünlerini paylaştığı ‘Benim Şehrim Benim Sesim’ projesi, ikinci edisyonundaki yeni katılımcıları eşliğinde yine farklı şehirlerin özgün seslerini keşfe çıkıyor.

Bu proje kapsamında, İstanbul ve İzmir’de gerçekleşecek konserlerin geliri ise deprem bölgesine destek veren Hatay Defne Kooperatifi’ne aktarılacak.

‘Benim Şehrim Benim Sesim’, Beats By Girlz Türkiye ve British Council iş birliğiyle 2022’nin son aylarında projenin merkez şehirleri olan İzmir, Diyarbakır ve Gaziantep’teki kadın müzisyenlerle yollarını kesiştirdi ve onlara, yaşadıkları şehirlerin hikayelerini müzik yoluyla anlatmaları için olanaklar sağladı.

2023 projeleri için çalışmalara devam eden Beats By Girlz Türkiye'nin olası projelerinin gündeminde ise öncelikli olarak kız çocukları, gençler, kadınlar ve LGBTİ+’lar yer alıyor.

‘Benim Şehrim Benim Sesim’ projesinin 2022’deki belgeselini izlemek için tıklayın.
 
‘Benim Şehrim Benim Sesim’ projesinin 2022’deki albümünü dinlemek için tıklayın.
 
WOW Sesler Sunar kapsamındaki ‘Benim Şehrim Benim Sesim’ performanslarını ise
buradan ve buradan izleyebilirsiniz.

Yeni bir albüm, belgesel ve farklı şehirlere yayılacak konserler

Proje dahilinde seçilen finalistler yine kadınlardan oluşan bir orkestra eşliğinde 3 Nisan’da İzmir Originn’de bir araya geldi. 5 Nisan’da ise İstanbul Babylon’da sahne alacaklar. Konserlerin açılışlarını ise DJ performansıyla Birleşik Krallık’tan Natalia Mamcarczyk (aka Walya) yapacak. Konserler seyircileri dayanışma etrafında yeniden bir araya getirecek.

5 Nisan İstanbul Babylon’da gerçekleşecek konser için biletler Mobilet ve Biletix üzerinden satın alınabilir.

Beats By Girlz Türkiye hakkında

Beats By Girlz Türkiye kendi müziğinin peşindeki, kendi hikayesini anlatmak isteyen genç kadınları destekleyen bir müzik ve teknoloji girişimidir.

2013 yılında New York merkezli bir girişim olarak başlayan ve ABD’nin birçok eyaletinin yanı sıra Danimarka, Lizbon, Londra, Berlin, Prag, Güney Afrika ve Paris gibi yerlerin de olduğu 30’un üzerinde bölgede faaliyet gösteren Beats By Girlz ağının bir parçasıdır.

Beats By Girlz Türkiye, topluluğunu güçlendirmek amacıyla dijital müzik programları, müzik teorisi, şarkı sözü yazımı gibi birçok farklı alanda müzik ve teknoloji odaklı eğitim projeleri düzenler, yaratıcı endüstrilerde cinsiyet eşitliği için farkındalığı artıracak içerikler geliştirir. Dünyada eş zamanlı olarak geliştirilen bu müzik eğitimi müfredatı dünyanın önde gelen müzik konservatuarlarından olan biri BerkleeCollege of Music eğitmenlerinin desteğiyle oluşturulmuştur. Müzik üretiminin demokratikleşmesi ve erişilebilir olması için sistem düşüncesi yaklaşımıyla farklı ölçeklerde çözüm modelleri geliştirir. Bu bağlamda müzik endüstrisinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için yaratıcı sektörlerdeki paydaşlarla ortak projeler geliştirir.

British Council hakkında

British Council Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşudur. 100'ü aşkın ülkeyle, kültür-sanat, İngilizce, eğitim ve sivil toplum alanlarında çalışıyor. British Council, geçen yıl 80 milyondan fazla kişiyle yüz yüze, 791 milyonun üzerinde kişiye de internet üzerinden, radyo ve TV programlarımızla ve basılı yayınlarımızla iletişim kurdu. Fırsatlar yaratarak, bağlantılar kurarak ve güven inşa ederek değiştirdikleri yaşamlarla, beraber çalıştıkları ülkelere olumlu katkılar sunuyor. 1934 yılında kurulan British Council, Kraliyet Tüzüğü ile tüzel kişilik kazanmış bir hayır kurumu ve bir kamu kuruluşudur. Gelirinin yüzde 15’i ise Birleşik Krallık hükümet tarafından karşılanmaktadır. www.britishcouncil.org.tr

 

‘Benim Şehrim Benim Sesim’ nedir?

British Council’ın desteği ve Birleşik Krallık çıkışlı, müzik ve teknoloji alanında önemli bir inisiyatif olan Saffron Records’un partnerliğiyle hayata geçirilen ‘Benim Şehrim Benim Sesim’, genç kadınların yaşadıkları şehirlerdeki seslerle kendi müziklerini yapmalarını teşvik eden yerel bir sanatçı gelişim projesi.

2022 yılının son çeyreğinde projenin merkez şehirleri İzmir, Diyarbakır, Gaziantep olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinden yapılan başvurularla başlayan projenin ikinci edisyonunun finalistleri, yaşadıkları şehirlerin seslerinden ilhamla ürettikleri şarkıları hem bir albüm ile dijital platformlarda hem de peş peşe gerçekleşecek konserlerde dinleyicilere sunacak. Şarkıların çıkış ve kayıt hikayeleri ise bir belgesele dönüştürülecek.

British Council’ın #KültürdeKadınGücü Destek Programı kapsamında yer alan ‘Benim Şehrim Benim Sesim’ atölye ve mentorluk programları, birbirinden farklı müzikal deneyimlere sahip kadınların, şehir yaşamlarını müzikle ifade edebilmelerine ve yaşadıkları şehirlerin seslerinden ilham alarak kendi müziklerini yaratmalarına olanak tanıyor.