Eğitim

Bir bölümü imam hatibe dönüştürülen Milli İrade Ortaokulu'nun velileri: "Okuluma dokunma"

Veliler imam hatip ortaokulu kısmında birçok dersin boş geçtiğini söylüyor

24 Eylül 2019 14:51

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Milli İrade Ortaokulu'nun bir bölümünün imam hatibe dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenci velileri, topladıkları imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti. Adından Kemeraltı Çarşı girişinde açıklama yapan ailelere birçok meslek ve sivil toplum örgütü temsilcisi destek verdi. Veliler, "Okuluma dokunma, ikisi bir arada istemiyoruz” dövizi taşıdı.

Eylemde konuşan öğrenci velisi Filiz Güneş, eğitim sisteminde yapılan köklü değişiklikler nedeniyle imam hatip okullarının sayısının her geçen gün arttığını ifade etti. Güneş, “Çocuklarımızın devam ettiği, Bayraklı İlçesi, Onur Mahallesindeki Milli İrade Ortaokulu da bu uygulamadan payını almıştır. Biz veliler olarak hiçbir okul türüne karşı değiliz; biz, sistemin tek bir okul türünü çocuklarımıza dayatmasına karşıyız. Çocuklarımızın ilgi, istek ve yeteneklerine göre özgürce okul tercihini yapabilmesini ve eğittim almasını istiyoruz" diye belirtti. 

"İmam hatip ortaokulu kısmında birçok ders boş geçiyor"

Okul bünyesinde ikinci bir okulun açılmasının beraberinde birçok sıkıntı getirdiğini belirterek, "Geçtiğimiz eğittim öğretim yılında okulumuzda tekli eğitim yapılırken, ki o durumda bile, okulun bin 200 olan mevcudunu okulun kapasitesinin karşılayamaması sıkıntılara yol açmaktaydı. Bu yıl imam hatip ortaokuluna dört sınıfın tahsis edilmesi ve sınıf mevcutlarının 7-16 arasında olması nedeniyle akademik eğitim veren ortaokulda ikili eğitime geçilmiş, sınıf mevcutları 40-45’e çıkmıştır. Ayrıca imam hatip ortaokulu kısmında birçok ders boş geçmekte ve bu öğrencilerimiz de mağduriyet yasamaktadır" ifadesinde bulundu.  
 
VELİ-DER Karşıyaka Şube Başkanı Turgut Aydın da öğrencilerin laik ve bilimsel bir eğitim alması gerektiğini ancak imam hatip dayatmasına karşı karşı karşıya bırakıldıklarını söyledi.