Kültür-Sanat

Bir baba, oğul ve sevgilinin hesaplaşma hikâyesi: "Eksik"

Levent Can, Erdem Kaynarca ve Hande Doğandemir

28 Kasım 2023 12:05

T24 Kültür-Sanat

Levent Can, Hande Doğandemir ve Erdem Kaynarca’nın birlikte rol aldığı “Eksik” oyunu, annesinin komada olduğunu haber vermek için yanında kız arkadaşıyla birlikte, babasının Datça’daki çiftlik evine giden Metin’in burada yaşadığı yüzleşmeleri, aile içi hesaplaşmaları ve açığa çıkan sırları hem hüzünlü hem de güldüren bir dille sahneye taşıyor. İlişkilerindeki eksikliklerin altını çizen güçlü metniyle dikkat çeken oyun, hem herkesin haklı olduğu hem de kimsenin haklı olmadığı bir hikâye anlatıyor.

Aksel Bonfil’in kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu “Eksik” oyununun yapımcılığını Begüm Ertuğrul yaparken, dekor tasarımı Berçin Mayruk’un, ışık tasarımı Alev Topal’ın, müzikleri ise Tayfun Karatekin’in imzasını taşıyor.

8 Aralık 2023 Cuma akşamı saat 20.30’da Baba Sahne’de seyirciyle buluşacak olan “Eksik”in biletleri tiyatrolar.com.tr’den, babasahne.com’dan ve Baba Sahne gişesinden temin edilebilir.

Levent Can, Erdem Kaynarca ve Hande Doğandemir

Oyunun konusu

Datça’da hiçliğin ortasında bir çiftlik evi… Vazgeçmiş bir baba, çabalayan bir oğul ve yorgun bir sevgili... Yılın en sıcak günü…

Metin, annesinin bir trafik kazası sonucu komada olduğunu haber vermek için babası Kartal’ın yanına, Datça’daki çiftlik evine gelir. Kartal sıcaklardan, Derya telefonun çekmemesinden yakınır. Metin’in ise tek isteği hayatındaki ilişkileri yoluna koymaktır. Yirmi dört saat içinde her şey tepetaklak olur. Geçmişten gelen sırlar, aile içi hesaplaşmalar, gidenler, kalanlar ve zaten hep eksik olanlar… Dramatik ama aynı zamanda komik bir aile olma çabası… Hepimizinki gibi…