Koronavirüs

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yamanel: Üzerimize düşeni yapmazsak ikinci dalga kaçınılmaz olur

11 Haziran 2020 07:34

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, ‘normalleşme’ sürecinin yanlış anlaşıldığını belirterek "Üzerimize düşeni yapmazsak ikinci dalga kaçınılmaz olur" dedi. 

Hürriyet gazetesi yazarı Fulya Soybaş'a konuşan Yamanel, hafta sonu objektiflere yansıyan ‘mesafesiz’ sosyalleşme fotoğraflarından büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Yamanel, “En büyük endişem, ülke olarak bugüne kadar yaptığımız her şeyin boşa gidebilecek olmasından." diye konuştu. 

Yamanel, “Bundan sonra kontrollü bir sosyal hayatımız olacak. Tüm sektörlerde, tüm alanlarda bunu başarıyla sürdürmek en önemli kriter olacak. Global anlamda bağışıklık sağlanana ya da virüsün aşısı bulunana kadar maske takmak, sosyal mesafe kuralına uymak, el hijyenine dikkat etmek ve mümkün olduğu kadar da kalabalık oluşturmamak hayati önem taşıyor. Aksi halde 2. dalga kaçınılmaz olur, ki maalesef bunun dünya genelinde örnekleri de mevcut. Eğer üzerimize düşeni yapmazsak, uzun süredir bine sabitlenen ve bir türlü düşmeyen vaka sayılarında artış yaşanabilir. Henüz hiçbir şey bitmiş değil. Biz sorumluluklarımızı yerine getirmezsek devlet yeni önlemler almak zorunda kalabilir.” ifadesini kullandı. 

Yazının devamı için tıklayın