Yaşam

Bıçakla karnı kesilen ve tiner dökülerek yakılan Liya yaşama tutundu: İnsan gördüğünde kaçacak yer arıyor!

22 Aralık 2020 12:56

Ankara'da tiner dökülerek yakılan ve bıçakla karnı kesilmiş halde bulunan sokak köpeği "Liya", yaklaşık 10 ay süren tedavi ve bakım sürecinin ardından sağlığına kavuşarak yeniden yürümeye başladı.

Ankara'da hayvansever Volkan Koç, kendisine gelen ihbarla Dikmen semtinde tiner dökülerek yakılan ve bıçakla karnı kesilen sokak köpeğini buldu.

Koç, kendi imkânları ile 12 yaşındaki köpeği tedavi amacıyla hayvan hastanesine götürdü. Burada yaklaşık 3.5 ay tedavi gören sokak köpeği yaşama tutundu. Volkan Koç ve eşi Canan Kapan Koç ile 'Liya' adını verdikleri köpeği daha sonra evlerinde götürerek, kendi imkanları ile bakmaya başladı.

Liya, 7 aylık bakım ile tamamen sağlığına kavuştu. Mucize bir şekilde yürümeye başlayan 'Liya', şimdi barınakta diğer köpekler ile birlikte yaşıyor.

"İnsan gördüğünde kaçıyor"

'Liya'nın yaşadığı olaydan sonra insanlara yaklaşmadığını söyleyen Koç, "Biz dahil hiçbir insana yaklaşmıyor. İnsan gördüğü zaman kaçacak yer arıyor. En tenha yer nereyse oraya sinmeye çalışıyor. İnsanlardan çok korkuyor. Bence de çok haklı.

Hayvan hakları yasasının bir an önce çıkması gerekiyor. Hiçbir canlı mal değildir. Doğada bizim kadar yaşam hakları var. En ağır cezanın bir insana verildiği gibi hayvanlara şiddet uygulayanların, hayvanlara kötü muamele yapanların da çekmesini istiyorum
" ifadelerini kullandı.