Kültür-Sanat

'Beyond Language / Dilin Ötesinde' sergisini görmek için son günler

Sergi, İstanbul Bienali'ne Paralel Etkinlikler kapsamında 26 Ekim'e kadar Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi'nde

21 Ekim 2019 13:49

Beyond Language / Dilin Ötesinde sergisi Benedetta Casagrande ve Lara Özdoğan küratörlüğünde İstanbul Bienali'ne Paralel Etkinlikler kapsamında 26 Ekim'e kadar Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi'nde. 

26 Ekim'e kadar sürecek sergide Federico Clavarino & Tami Izko, Mahyar Kalari, Pınar Kayar, Lucie Khahoutian, Coquelicot Mafille, Francesco Martinazzo & Giulia Savorani,  Ruyin Nabizadeh ve Sara Palmieri'nin eserleri sergilenecek. 

Kıraathane'nin tarihi binasında gerçekleşecek sergide işte şu sorular sorulacak: Dilin Ötesinde, bellek ve tarih, şefkat ve tefekkür, kurgu ve gerçeklik arasında askıda kalma halini kucaklayarak; giderek daha da küreselleşen ve hem geleneğe hem de yeniliğe ait parçaların kümelendiği bir dünyada karşı karşıya kaldığımız sayısız uzlaşmaya bakıyor. İnsan deneyimini ortaya koymada ve tanımlamada dilin olanakları ve sınırları nelerdir? İmgelerin ve nesnelerin somut izleri üzerinden hangi şekillerde düşünüyoruz? Çevremizle anlamlı etkileşimler kurmada duyularımızın rolü nedir?