Politika

Alper Taş: Kemalist değiliz ama Atatürk’ü devrimci görürüz

CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş canlı yayında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı

04 Şubat 2019 11:40

Neden CHP'den aday oldu? Adaylığını tartışanlara ne yanıt veriyor? Beyoğlu'nda kazanması mümkün mü? CHP'den aday Alper Taş Şirin Payzın'ın konuğu oldu. 

Eski ÖDP  genel başkanı Alper Taş, Beyoğlu’na CHP’den aday; sosyalist bir isim. Cumartesi günü yapılan CHP MYK’sında adaylığı kesinleşti. Taş, ilk görüntülü röportajını T24’te Şirin Payzın’a verdi.  Payzın’ın sorularına net yanıtlar veren Taş, sandığa küs sol seçmene seslenerek “ Onları utandırmayacağım” dedi. Beyoğlu’nu mahalle meclisleriyle yöneteceğini söyledi. 


''Adaylığım sosyal demokratlarla sosyalistlerin işbirliğidir''

Adaylık sürecine ilişkin de bilgiler veren CHP Beyoğlu adayı Alper Taş, ilk teklifin il başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan geldiğini, Cuma günü Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede de kararının netleştiğini belirtti. Alper Taş’a göre, adaylığı sosyal demokratlarla sosyalistlerin işbirliğini simgeliyor. Bu mesajın Kılıçdaroğlu tarafından da onaylandığını vurguladı. 


''Oy almak için ‘takıyye” yapmayacağım''

Oy almak için “takıyye” yapmayacağını da vurgulayan Alper Taş, “Gezici’yiz, imam hatip lisesinde sosyalist oldum. Halkların eşitliği ve kardeşliğini savunduğumuzu saklamayacağız.  Biz din, dil, ırk farkı bilmeyiz. Sanki doğduk bir anadan” dedi.

''Önceliğimiz yoksullar olacak''

Alper Taş, seçilmesi durumunda belediye bütçesini halkla birlikte yapacaklarını, önceliklerinin de yoksullar olacağını belirtti. Makam araçlarını da sevmediğini, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun tarzını benimseyeceklerini söyledi.


Alper Taş:  Manifesto yazmışlar, Beyoğlu’nun haline bakın

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim manifestosunu da değerlendiren Taş, “Manifesto yazmışlar, Beyoğlu’nun haline bakın” diye konuştu. 


''Kemalist değiliz ama Atatürk’ü devrimci olarak görürüz''

CHP seçmenine de mesajlar veren Alper Taş, Cumhuriyet’i ilerici , devrimci gördüklerini, ancak aşmak istediklerini, daha sosyal, eşitlikçi bir Cumhuriyet’i savunduklarını söyledi. Taş “Kemalist değiliz ama Atatürk’ü devrimci olarak görürüz” dedi.