Eğitim

BESYO öğrencileri eğitim yılına başlayamadı: ÖSYM, bu mağduriyetleri gidermek için ne yapmayı düşünüyor?

08 Ekim 2024 07:48

T24 Eğitim

ÖSYM'nin merkezi yetenek sınavları düzenlemesi sonucunda, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri eğitim yılına başlayamadı. Yeni sınav takviminin geç açıklanması ve yurt yerleştirmelerinin önceden tamamlanmış olması nedeniyle öğrenciler barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Eğitim emekçileri, ÖSYM'nin bu durumu nasıl telafi edeceği konusunda açıklama bekliyor.

2024-2025 akademik yılında, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında (BESYO) birinci sınıf öğrencileri eğitime başlayamadı. ÖSYM'nin merkezi yetenek sınavları kararı ve sınav tarihlerinin geç açıklanması öğrencileri mağdur etti.

Üniversitelerde 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, ÖSYM'nin yeni düzenlemesi nedeniyle BESYO bölümleri birinci sınıf öğrencileri olmadan eğitime başladı. ÖSYM, bu yıl üniversitelerin kendi yaptığı özel yetenek sınavlarını merkezileştirdi, ancak 21 ilde 2-7 Ekim tarihleri arasında yapılan sınavlar nedeniyle birçok öğrenci eğitime başlayamadı.

"ÖSYM, bu mağduriyetleri gidermek için ne yapmayı düşünüyor?"

BirGün'ün aktardığına göre, Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Özkan Demirkol, özel yetenek sınavlarının geç yapılmasının öğrencileri eğitim başlangıcında mağdur ettiğini belirtti. ÖSYM'nin tercih alma sürecini atlaması ve yurt başvurularının sonuçlanmış olması nedeniyle BESYO öğrencilerinin barınma sorunlarına çözüm bulunamadığını vurguladı. Demirkol, "ÖSYM, tercihlerin alınmaması ve yurt yerleştirmeleri sonrasında öğrencilerin mağduriyetini nasıl gidereceğini düşünmekte?" diye sordu ve eğitim öğretimle ilgili kararların son anda alınmasının sürekli mağduriyetlere yol açtığını, planlamaların örgütlü sendikalar ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde yapılması gerektiğini ifade etti.