Kültür-Sanat

Besteci ve piyanist Derya Kavuncu'nun yeni albümü çıktı: "İstanbul İçin Romantik Melodiler"

İstanbul için Romantik Melodiler (Romantic Melodies For Istanbul) adlı albümün genel atmosferi klasik müzik albümüne yakın olmasına karşın, bu albümde ilk kez, "Galata" ve "Seren" isimli 2 parçada jazz ögeleri de kullanılıyor

23 Eylül 2022 19:02

T24 Kültür Sanat

Besteci ve piyanist Derya Kavuncu'nun piyano ve fagot düetleri için yazdığı yeni albümündeki eserler, İstanbul gecelerinin melankolisinden Galata'ya, Kız Kulesi'nden İstanbul dergahlarına kadar birbirinden farklı konseptlerde olan 6 parçadan oluşuyor.

İstanbul için Romantik Melodiler (Romantic Melodies For Istanbul) adlı albümün genel atmosferi klasik müzik albümüne yakın olmasına karşın, bu albümde ilk kez, "Galata" ve "Seren" isimli 2 parçada jazz ögeleri de kullanılıyor.

"Galata" parçası, Karaköy, Eminönü ve Taksim'i düşünerek hazırlanmış olup, dinleyiciyi Beyoğlu'nun arka sokaklarındaki keşmekeşte küçük bir gece gezintisine çıkarıyor.

"Seren" isimli parçayı ise, İstanbul'da tanışıp evlendiği eşine adamaktadır.

Kavuncu, 2022 yılındaki ikinci çalışması olan bu albümde, diğer çalışmalarından farklı olarak piyano ile nefesli bir enstrüman düeti esas alıyor.

Kavuncu'nun İstanbul için Romantik Melodiler (Romantic Melodies For Istanbul) albümü tüm dijital platformlarda.

TIKLAYIN | Besteci ve piyanist Derya Kavuncu: Parmaklarının ucunda dünyanın sesi

Derya Kavuncu kimdir?

1992 yılında İstanbul'da doğan Derya Kavuncu, müziğe ilk adımını lise üçüncü sınıfın ikinci yarısındayken Yeşim Altınay'dan aldığı piyano dersleri ile attı.

Kavuncu, müzik çalışmalarına daha sonra, Nail Yavuzoğlu ile devam etti. Nail Yavuzoğlu, Derya Kavuncu'nun müzik hayatına çok önemli katkılarda bulundu ve bestecilik konusunda onu cesaretlendirdi.

2012 yılı yaz döneminde, 20 yaşındayken katıldığı Bilkent Genç Besteciler Yarışması'nda seslendirme ödülüne layık görüldü.

Genç besteci 2012 yılında Bilkent Üniversitesi Kompozisyon Bölümüne adım attıktan sonra, geçen bir yılın ardından tekrar 2013 yılında, Nail Yavuzoğlu'ndan Türk Müziği eğitimi almaya başlayarak, 2014 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Kompozisyon Bölümünü kazandı.

5 yıllık müzik geçmişinde üretken olmayı hedeflemiş olan Derya Kavuncu, daha sonra bestelerini seslendirmeyi kabul eden Yavuz Durak'ın katkılarıyla bir beste kitabı yayımladı.

2016 yılında eğitimi için İtalya'ya giden Derya Kavuncu, İtalya'da kompozisyon eğitimine Gabriele Bazzi Berneri ile devam etti.

AİBÜ ve İTÜ'de kendi eserleri ile konserler verdi.

Çalışmalarına orkestra, oda orkestraları, düetler ve solo enstrümanlar için yazdığı eserler ile devam ediyor.

"İstanbul İçin Romantik Melodiler" çalışması albüm konseptindeki dokuzuncu çalışmasıdır.


Fotoğraflar: Hakan Bintepe