Gündem

Beş aydır su bekleyen Hataylılar isyan etti: Deprem öldürmedi ama susuzluk öldürecek

Fotoğraf: Esra Üşüdür | Siyasi Haber

17 Temmuz 2023 17:25

Hatay’da, beş ay önce 6 Şubat depremlerinin ardından başlayan su sorunu hala devam ediyor. Hava sıcaklığının giderek yükseldiği bölgede, su sıkıntısının çözüme kavuşmasını isteyen depremzedeler, büyükşehir belediyesine bağlı HATSU’da eylem yaparak, “Deprem öldürmedi ama susuzluk öldürecek” dedi.

Hatay’ın Defne ilçesinde yaşayan depremzedeler, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) şubesi önünde eylem yaptı.

Aylardır su sıkıntısı çektiklerini ve temiz suya erişemediklerini söyleyen vatandaşlar, bina içine girerek HATSU yetkililerine ulaşmaya çalıştı. Sorunun çözümü için adım atılmasını isteyen vatandaşlar, “Deprem öldürmedi ama susuzluk öldürecek” diyerek, yetkililere seslendi.

TIKLAYIN | 'Su için' uyarılarına Hataylılardan cevap: İnsanlar yüksek sıcaklık altında saatlerce su bekliyor

Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde yükselen hava sıcaklığı, etkisini Hatay’da da hissettiriyor. Ancak 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'da başlayan su sıkıntısı hala devam ediyor. 

Sıcak havalarda dışarı çıkılmaması ve bol bol su tüketilmesine dair uyarılarının ardından bir video paylaşan Hataylı depremzedeler, uzun su kuyruklarını göstererek, "Peki suyun Hatay için hala en büyük ihtiyaç olduğunu, su kuyruklarının her gün bu şekilde devam ettiğini biliyor musunuz?" diye sormuştu.

Aylardır deprem bölgesinde bulunan yönetmen Kazım Kızıl da, Hatay'daki su sorunun beş aydır çözülmediğini belirterek, "İnsanlar yüksek sıcaklık altında saatlerce bekliyor. Hatay’daki su sorunu inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda. İnsanlar yüksek sıcaklık altında saatlerce bekliyor. Ne portatif arıtma çözümleri ne şebeke hatlarının onarılması… 5 ayı aşkın zaman geçmesine rağmen hala taşıma su ile sorun çözülmeye çalışıyor" diye bildirmişti.