Gündem

'Su için' uyarılarına Hataylılardan cevap: İnsanlar yüksek sıcaklık altında saatlerce su bekliyor

"Uzmanlar bol bol 'su tüketin' diyor. Peki su kuyruklarının her gün bu şekilde devam ettiğini biliyor musunuz?"

14 Temmuz 2023 20:29

Sıcak havalarda dışarı çıkılmaması ve bol bol su tüketilmesine dair uyarılarının ardından bir video paylaşan Hataylı depremzedeler, uzun su kuyruklarını göstererek, "Peki suyun Hatay için hala en büyük ihtiyaç olduğunu, su kuyruklarının her gün bu şekilde devam ettiğini biliyor musunuz?" diye sordu. 

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin birçok bölgesinde hava sıcaklığının 50 dereceye ulaştığını bildirerek, "Aşırı sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısı yaptı. Uzmanlar ise bol bol su tüketilmesi gerektiğini sölüyor.

Ancak depremzedeler için her iki uyarıyı da dikkate almak oldukça güç.

Buradayız Hatay isimli Twitter hesabından paylaşılan bir videoda, öğlen saatlerinde çekilen su kuyruğu görüntüsüne yer verildi. Hataylı depremzedelerin her gün su kuyruğuna girdiğini belirten Buradayız Hatay hesabı, "Türkiye’nin birçok yerinde sıcaklık rekor seviyelerde. Uzmanlar bol bol 'su tüketin' diyor. Peki suyun Hatay için hala en büyük ihtiyaç olduğunu, su kuyruklarının her gün bu şekilde devam ettiğini biliyor musunuz?" dedi.

Hesabın paylaşımını alıntılayan deprem bölgesindeki yönetmen Kazım Kızıl ise, Hatay'daki su sorunun beş aydır çözülmediğini belirterek, "İnsanlar yüksek sıcaklık altında saatlerce bekliyor. Hatay’daki su sorunu inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda. İnsanlar yüksek sıcaklık altında saatlerce bekliyor. Ne portatif arıtma çözümleri ne şebeke hatlarının onarılması… 5 ayı aşkın zaman geçmesine rağmen hala taşıma su ile sorun çözülmeye çalışıyor" diye tepki gösterdi.