Medya

Basın Konseyi: 45 yıl oldu, sis perdesi aydınlatılamadı; Abdi İpekçi'yi özlemle anıyoruz

31 Ocak 2024 14:27

Basın Konseyi, 1 Şubat 1979’da öldürülen Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi için bir anma mesajı yayımladı. 

Yayımlanan mesajda, "Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi’yi bundan 45 yıl önce, evinin köşesinde alaca karanlıkta, gizli ellerin azmettirdiği tetikçinin kurşunları ile yitirdik. Basınımızın unutulmaz ismi olan efsane gazeteci Abdi İpekçi’yi katledilişinin 45’inci yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz" denildi.

Basın Konseyi, geçen 45 yılda İpekçi suikastının hala aydınlatılamadığına ve azmettirici ile planlayıcıların ortaya çıkarılamadığına dikkati çekti.

Basın Konseyi'nin açıklaması şöyle: 

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi’yi bundan 45 yıl önce, evinin köşesinde alaca karanlıkta, gizli ellerin azmettirdiği tetikçinin kurşunları ile yitirdik. Basınımızın unutulmaz ismi olan efsane gazeteci Abdi İpekçi’yi katledilişinin 45’inci yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.

O, ilkeli ve dürüst gazetecilikten ödün vermedi, hep halkın gerçekleri öğrenmesini önceledi. Evrensel gazetecilik ilkelerini uygulayarak ‘Abdi İpekçi ekolünü’ yarattı, getirdiği yeniliklerle Türk basınına damgasını vurdu. Yönettiği gazeteyi ülkenin en güvenilir gazetesi yaptı.

Abdi İpekçi, basında sağduyunun sesiydi. Demokrasinin, ifade ve basın özgürlüğünün yılmaz savunucusuydu. Sadece ülkesinde değil, yurt dışında da tanınan ve uluslararası basın meslek kuruluşlarında görev alan saygın bir gazeteciydi.
Halkın gerçekleri öğrenmesinden korkan karanlık odaklarca hedef seçilen Abdi İpekçi, 1 Şubat 1979 günü alçakça düzenlenen suikastta, sefil bir tetikçinin kurşunlarıyla yaşamdan koparıldı. Suikastın azmettiricisi ve planlayanları, aradan geçen bunca yılda maalesef ortaya çıkarılamadı, İpekçi suikastındaki sis perdesi aydınlatılmadı.

Abdi İpekçi’yi unutmadık, unutmayacağız.