Gündem

Barış Yarkadaş'tan Fatih Altaylı'ya: Eskiden çok daha zeki biliyordum onu

15 Aralık 2022 23:42

Gazeteci Barış Yarkadaş, yazısında "Neredeyse 'Bu mahkumiyet kararını İmamoğlu aldırdı' demeye getirdi" ifadelerini kullanan HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'ya yanıt vererek, "Eskiden çok daha zeki biliyordum Fatih Altaylı’yı. Benimle ilgili yazdığı yazıyı okuyunca anladığım kadarıyla ya okuduklarını anlayamıyor ya da birileri onun kulağına bir şeyler üflüyor, onun üzerine yazıyor" dedi.

Yarkadaş, İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası kararının ardından “İmamoğlu yakın çevresine 15 gün önce ne dedi?” başlıklı bir yazı yazarak, ''Davadaki hukuksuzlukları kendi lehine bir propaganda malzemesi haline çevirirken, süreci de bizzat yönlendirmiştir. İmamoğlu, bu akıl dışı davanın adaylığı için önemli bir ‘’atlama taşı’’ olacağını gördüğü için yakın çevresine “Merak etmeyin, Aralık’ta cumhurbaşkanlığı adaylığının ibresi tamamen bana dönecek’’ diyerek süreci doğru okuduğunu göstermiştir. Yaklaşık 15 gün önce söylenen bu söz, mahkemenin kararıyla birlikte ete kemiğe bürünmüştür'' ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı köşesinde eleştirdi 

Barış Yarkadaş'ın kullandığı ifadeleri köşesinde eleştiren Fatih Altaylı, "İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının güçlendiği söylenmeye başlayınca, eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, yine İmamoğlu’na saldırdı." ifadelerini kullandı. Altaylı, "Neredeyse 'Bu mahkumiyet kararını İmamoğlu aldırdı' demeye getirdi." görüşünü savundu. 

Yarkadaş'tan yanıt geldi: Eskiden çok daha zeki biliyordum onu

Barış Yarkadaş TV100'deki "Sağlı Sollu" adlı programda Fatih Altaylı'ya yanıt vererek şu açıklamayı yaptı: 

"Şu anda hala TT. Şimdi genel bir değerlendirme yapayım onu da söyleyeyim. Özellikle de Fatih Altaylı dinlesin beni. Fatih Altaylı anladığım kadarıyla okuduklarını anlayamayacak bir dereceye gelmiş. Üzüldüm Fatih Altaylı adına. Eskiden çok daha zeki biliyordum onu. Fakat bugün benimle ilgili yazının okuyunca anladığım kadarıyla okuduklarını anlayamıyor, ya da birileri onun kulağına üflüyor o da bunun üzerine yazıyor"