Gündem

Barış Terkoğlu: Kılıçdaroğlu soruşturun demişti, tartışmalı isim Yargıtay'a atandı

Okan Albayrak

27 Temmuz 2023 09:54

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Komisyonu Başkanı Okan Albayrak'ın Mübariz Mansimov ile Azerbaycan'ın enerji şirketi Socar arasındaki davadaki yerinin soruşturulmasına işaret etmesinin ardından Albayrak'ın Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından Yargıtay'a atandığını yazdı.

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker, geçtiğimiz yıllarda Mübariz Mansimov’un Yalıkavak Marina'daki mallarına el konulduğunu iddia etmişti. 

Mansimov’un biletinin bir anda kesildiğini aktaran Terkoğlu, mahkemeye özel bir kararname çıktığını, hâkimlerin görevden alınıp yeni bir heyet kurulduğunu aktararak, "Yeni heyet de SOCAR lehine, Mansimov aleyhine karar vermişti. Görevden alınarak sürülen Ramazan Acar ise emekli olmuştu" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Okan Albayrak’ın bu olaylardaki rolünü sorduğunu belirten Terkoğlu, şöyle dedi:

"Kılıçdaroğlu’nun kürsüde konuştuğu saatlerde Anadolu Ajansı “HSK Yargıtay’a 6 yeni üye seçti” başlıklı bir haber geçmişti. Arasında biri dikkat çekiyordu: Okan Albayrak. Yani Kılıçdaroğlu, adalet bakanına, Albayrak’ı soruşturmasını önerirken bakanın başında olduğu HSK, aynı saatlerde, Albayrak’ı Yargıtay’a atamıştı.Adalet Bakanlığı, cevabını belki de bu atamayla vermişti! Bir mahkeme kararı etrafında kopan fırtına, sürülen hâkimler, olağandışı görevlendirmeler, sürprizli atamalar... Umarım ki adalet bakanı benim yazıma vermediği cevabı, CHP’nin sunduğu soru önergesine verir. Umarım hiçbir şey göründüğü gibi değildir.."  

Yazının tamamı için tıklayın 

TIKLAYIN | HSK, Yargıtay'a 6 yeni üye seçti

TIKLAYIN | Mübariz Mansimov: Sedat Peker’in söylediği her şey doğrudur