Gündem

Barış Terkoğlu: Bolu dosyasından kötü kokular geliyor; faciayı soruşturması beklenen yargı mensubunun tepesinde FETÖ dosyaları sallanıyor

10 Şubat 2025 08:47

Güncelleme: 10 Şubat 2025 08:57

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişinin öldüğü otel yangınıyla ilgili soruşturmadan kötü kokular geldiğini belirterek, "Kartalkaya’daki faciadan hesap sorması beklenen adliyede kritik bir görevde. Ama başının üzerinde Demokles'in kılıcı gibi sallanan FETÖ dosyaları nedeniyle kıpırdayamaz halde" dedi.   

Barış Terkoğlu, "Kartalkaya dosyasından gelen koku" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Malum, 'Türkiye şartlarında gazetecilik' yapıyoruz. İsmini yazmayacağım. Ancak öğrendiğime göre Kartalkaya faciası soruşturmasında etkili olması beklenen o yargı mensubu hakkında bir FETÖ dosyası vardı. Bu dosya, 15 Temmuz’un ardından, FETÖ ile mücadelede öne çıkmış AKP’li bir siyasetçiye, yargının içindeki isimler tarafından iletilmişti.

Ben de o dosyanın yollandığını öğrendiğim, FETÖ ile mücadelesiyle öne çıkmış AKP’li siyasetçiyi aradım. Söylenen hikâyeyi doğruladı. En önemlisi 'Gelen o dosyayı devletin kayıtlarına geçirdim' dedi. Aktardığına göre devletin ilgili birimlerine o dosyayı bütün detaylarıyla sunmuştu.

Peki o dosyada ne yazıyordu? Görenlerle konuştum. Detayları şöyle söyleyeyim:

Söz konusu yargı mensubunun 17 Aralık öncesinde FETÖ ile iltisaklı olduğu, adliyede FETÖ ile organize çalıştığı, örgütün önemli isimlerini adliyede kritik görevlere getirdiği, o dönem görev yaptığı adliyede personel abisine ve personel ablasına referans olduğu, adliyede Zaman gazetesi alımından sohbet toplantılarına kadar onun koruması altında gerçekleştirildiği, adliyede hâkim ve savcılar hakkında bilgi toplayarak örgüte sunulmasına imkân sağladığı, eşinin FETÖ evlerinde yetiştiği ve iki yıl ablalık yaptığı...

Çok detaylı bilgiler ilginç bir yere bağlanıyordu. Söz konusu yargı mensubu 17 Aralık sonrası FETÖ ile yolunu ayırdığını söylüyordu. Bu şekilde tasfiyeden kurtulmuştu. Eşi de kendisi de artık başka bir cemaatin toplantılarına katılıyor, o cemaate bağlandığını söylüyordu. Dosyadaki bilgilere göre, FETÖ ile yollarını ayrıldığını söylemesine rağmen, bir zamanlar birlikte çalıştığı isimlerin FETÖ soruşturmalarını takip ediyor, onların kurtulması için çabalıyordu.

Dosyada olay olay, isim isim, bağlantılar anlatılıyordu."

Dahası... Söz konusu isimle ilgili yaşananlar bununla da sınırlı değildi. Başsavcı olduğu ilde araba alım-satım işine karışmıştı. Bu ticari dedikodular çoğalınca hizmet süresi dolmadan HSK tarafından yüksek yargıda kızak bir göreve çekilmişti. Sonrasında yeniden Bolu’da görevlendirilmişti. Şimdi Kartalkaya’daki faciadan hesap sorması beklenen adliyede kritik bir görevdeydi. Gelgelelim, başının üzerinde sallanan dosyalar nedeniyle kıpırdayamaz haldeydi. Nitekim Kartalkaya soruşturması sorumlulara doğru bir türlü gitmiyor, dosyadan kötü kokular geliyordu."

 

 

Botoks ücreti ne kadar olmalı, Türkiye'de yasal olan markalar hangileri; Dr. Nurhayat Gül anlattı