Gündem

Barış Pehlivan: 'Hudut Namustu' pankartını asan gençlerden olan Ahmet Çakmak’ın avukatları da tehdit ediliyor

Avukatlar, endişeli olduklarından dolayı isimlerinin paylaşılmamasını istemiş

06 Eylül 2021 07:00

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Halk Tv'de katıldığı programda, 'Öfkeli Türk Gençler' imzasıyla 'Hudut Namustu' pankartı asan gençlerden biri olan Ahmet Çakmak'ın avukatlarının tehdit altında olduğunu söyledi.

İstanbul'da 'Hudut Namustu' yazılı pankart astıktan sonra gözaltına alınan gençlerden biri olan Ahmet Çakmak'ın "Bana bu pankartı Buğra Kavuncu astırdı. Yanındakiler para ve başka şeyler vadettiler.” ifadelerini kullandığı bir video konuşması, sosyal medyada paylaşılmıştı.  İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da iddialar üzerine açıklama yapmıştı. Kavuncu, "Bu asla doğru bir haber değildir. Bu yapılan beyan da belli ki bir baskı altında verilmiş" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN - 'Hudut Namustur' pankartlarını astırdığı iddia edilen Buğra Kavuncu: Asla doğru bir haber değildir, beyan da belli ki bir baskı altında verilmiş

"Avukatlar tehdit alıyor"

Gazeteci Barış Pehlivan, Halk Tv'de Haberakti programında konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Pehlivan,  Ahmet Çakmak'ın avukatlarının tehdit altında olduğunu ifade etti. Avukatların endişeli olduklarından dolayı isim vermemelerini istediklerini belirten Pehlivan, avukatların Ahmet Çakmak'ın başına gelenlerin kendi başlarına geleceğine dair tehditler aldıklarını ifade etti.

TIKLAYIN - Ülkü Ocakları'na gittikten sonra kendisinden haber alınamayan Ahmet Çakmak: Tehdit edildim, videoyu zorla paylaştırdılar