Kültür-Sanat

Balina filminin yıldızı Brendan Fraser: Toplumda, obeziteye yönelik önyargıyı kırmalıyız

24 Ocak 2023 13:40

Whale (Balina) filmiyle ödül alan Brendan Fraser, filmdeki rolünden yola çıkarak toplumda obez insanlara yönelik önyargıların yıkılması gerektiğini söyledi.

Mumya serisiyle dünyaca ünlenen ve sinema sektörüne kızıyla bağlarını yeniden kurmaya çalışan morbid obez bir adamı canlandırdığı Whale filmiyle dönen 54 yaşındaki Brendan Fraser, BBC’ye filmde obezitenin yeri hakkında konuştu. 

Toplumda, obez insanlara yönelik önyargıların yıkılması gerektiğini söyleyen Fraser, “Bu insanların da duyguları, düşünceleri, kalpleri, aileler olan insanlar olduklarını bazen unutuyoruz” dedi.

Fraser, “Çok sayıda insan gençken hayatlarında bir ebeveyn, öğretmen, yetişkin figürün kendilerine suçlayıcı bir şekilde konuştuğunu söyledi. Temel olarak, söylediklerimizle birbirimizi incitmek, gerçek hayatta sağlık sorunlarına yol açabilir. Ve bunu değiştirmek için daha iyisini yapabileceğimiz yeterince basit bir şey gibi görünüyor” diye konuştu.

Rolü için obez derecesine gelecek kadar kilo alan Fraser, rolünün fiziksel zorluklarından bahsederken, “Bu boyutta bir insan olmak için fiziksel ve duygusal olarak çok güçlü olmanız gerekiyor. Bu rolü oynayaqrak bunu anladım” dedi. 

Whale filmi çok sayıda eleştirmen tarafından övgü alsa da filmi, “şişmanfobik” bulanlar ve negatif stereotipleri teşvik ettiğini söyleyenler de oldu.