Kültür-Sanat

Baksı Müzesi 'Ütopya Atölyeleri' başlıyor

24 Haziran 2023 17:22

T24 Kültür Sanat

Türk resim sanatının önde gelen isimlerindrn Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın, doğduğu topraklarda kurduğu Baksı Müzesi Temmuz ve Ağustos aylarında Baksı’nın doğa ile dost atmosferi içinde düşünmek, tasarlamak, farkındalık yaratmak ve geleceği düşlemek için, sanatçılar ve sanatseverleri “Ütopya Atölyeleri’nde” bir araya getiriyor.

Baksı Müzesi Temmuz ve Ağustos aylarında Baksı’nın doğa ile dost atmosferi içinde düşünmek, tasarlamak, farkındalık yaratmak ve geleceği düşlemek için, sanatçılar ve sanatseverleri “Ütopya Atölyeleri’nde” bir araya getiriyor.

Bu sene üniversitelerin yüksek lisans öğrencilerine burslu katılım olanağı sağlanıyor. Bu yöntemler üniversite eğitimine farklı deneyim katmayı amaçlıyor.

Yaz döneminde, Baksı Müzesi ’nin yeşerdiği topraklarda bölgenin kendine özgü kültürü ve çağdaş sanatların birlikteliğiyle “Ütopya Atölyeleri ” başlıyor.

Temmuz-Ağustos ayları arasında birer haftalık dönemler içerisinde gerçekleşecek programda Osman Dinç, Nancy Atakan, Gülçin Aksoy, Horasan, Çağrı Saray ile sanat atölyeleri, Cabir Çobanoğlu ve Mehmet Kavukçu ile doğa ile buluşmamızı sağlayan ve doğayla birlikte yaratma ortamı sunan atölyeler ve yine pek çok yerel aktivite gerçekleştirilecek.

TIKLAYIN | Vuslat'ın 600 halkadan oluşan 70 metrelik zinciri, Baksı Müzesi’ndeki 'Emanet'te