Gündem

Bakan Soylu, daha önce Mersin saldırısının faili ilan ettiği Dilşah Ercan için bu kez “bulgular saldırıda rol oynadığı yönünde” dedi

03 Ekim 2022 17:28

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'de polisevine gerçekleştirilen saldırı hakkında açıklama yaptı. Daha önce CHP'nin tutuklu gazeteciler listesinde isminin geçtiği Dilşah Ercan'ın saldırıyı gerçekleştirdiğini söyleyen Bakan Soylu, bugün yaptığı açıklamada Ercan'ın 'saldırıda rol oynadığı yönünde bulgular' olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, polisevine yapılan saldırıdaki gerçek DNA sonuçlarının açıklanmadığını açıklayarak '2 gündür ne yaptığınızı' biliyorum diyerek Bakan Soylu'ya çağrıda bulunmuştu. Mersin saldırısında ilk olarak CHP'nin listesinde ismi yer alan Dilşah Ercan'ın gerçekleştirdiğini söyleyen Soylu, bugün farklı bir açıklama daha yaptı. Soylu, Ercan'ın 'saldırıda rol oynadığını' söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı'nda Mersin'deki polisevine yönelik saldırı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

"Başsavcılık soruşturmayı sürdürüyor. En nihayetinde büyün bulgular ortaya çıkacaktır. Ama ilk çıkan bulgu bellidir. Dilşah Ercan teröristtir ve bu eylemle ilişkilidir, bu eylemin içindedir, aynı zamanda Dilşah Ercan terörist olduğunu kendisi ifade etmiştir. Kılıçdaroğlu'nun yanındakiler teröristten ne dediğini bilmeden kendisini terörist olarak tanımladığını tam anlayamadan Kılıçdaroğlu'nu ateşe atmıştır."

TIKLAYIN | Mersin saldırısında Dilşah Ercan bilmecesi

TIKLAYIN | Murat Yetkin: PKK’nın kendi militanı olduğunu açıkladığı Dilşah Ercan acaba nerede görevli, kimin görevlisi?

TIKLAYIN | CHP'li Ağbaba'dan Dilşah Ercan açıklaması: Bu kadın CHP'nin gazetecisi değil, AKP'nin teröristi

TIKLAYIN | PKK saldırıyı üstlendi, saldırganın bir dönem gazeteci olarak anılan Dilşah Ercan olmadığı iddia edildi

TIKLAYIN | CHP'den "Dilşah Ercan" suçlamalarına tepki: Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok