Gündem

PKK saldırıyı üstlendi, saldırganın bir dönem gazeteci olarak anılan Dilşah Ercan olmadığı iddia edildi

29 Eylül 2022 13:49

T24 Ankara

PKK, Mersin Mezitli’de polisevine yönelik gerçekleştirilen, polis memuru Sedat Gezer’in şehit olduğu  saldırıyı üstlendi. Örgüt, eylemi gerçekleştirilen saldırganlar arasında, bir dönem, bir yayın organında muhabirlik yapması nedeniyle “tutuklu gazeteci” olarak anılan Dilşah Ercan’ın bulunduğu iddiasını da reddetti. Güvenlik birimlerinin de parmak izi eşleştirmesi sonucunda, saldırganlar arasında Ercan’ın bulunmadığı sonucuna vardığı ancak çalışmaların sürdüğü iddia edildi. 

PKK'nın saldırıyı üstlendiği açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından saldırıyı gerçekleştirdiği açıklanan, Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan’ın bu eylemde yer almadığı ve “görevinin başında olduğu” savunuldu.

İnceleme sürüyor

Polis kaynaklarının ilettiği bilgilere göre, güvenlik birimlerinin de parmak izi eşleştirmeleri yaptığı ve gelinen aşamada saldırıyı gerçekleştirenlerin parmak izi incelemesi ile Ercan’ın parmak izlerinin örtüşmediği iddia edildi. Buna karşılık saldırganlardan birinde Ercan’a ait kimliğin bulunduğu, araştırmaların çok yönlü olarak sürdürüldüğü kaydedildi.