Politika

Bakan Soylu: CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, Türkiye'ye karşı kurulan büyük ittifakın piyonlarıdır

Soylu'dan HDP milletvekillerine: Hadi yürüsünler de görelim

15 Şubat 2019 15:16

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi’ni eleştirerek eleştirerek, "Bunlar ittifak değil, bunlar Türkiye'ye karşı kurulan büyük ittifakın piyonlarıdır. Başka bir şey değil" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, şehit aileleri, gaziler ve mahalle muhtarları ile bir araya geldiği toplantıda Türkiye üzerinde çok oyunlar oynandığını belirterek, AK Parti hükümetinin 16 yılda yaptığı yatırımları anlattı.

“Hadi yürüsünler de görelim”

İçişleri Bakanı Soylu, HDP milletvekillerinin 100 gündür açlık grevinde olan Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in sağlık durumuna dikkat çekmek için Diyarbakır’da düzenlemek istediği yürüyüşe izin vermediklerini belirterek “İstanbul'dan, Şanlıurfa'dan, Şırnak'tan, Siirt'ten, Batman'dan, Mardin'den milletvekilleri Apo'nun özgürlüğü için yürüyecekler. Biz de sessiz kalacağız. 'Yürütmeyiz' dedik, betona da oturttuk. Bugün Diyarbakır'dalar. Hesapları şu; 10 gün içinde bütün illerden toplanıp oradaki yürüyüşlerine tamamlayacaklar. Ondan sonra Diyarbakır'a gelecekler, tekrar orada yürüyecekler. Hadi yürüsünler de görelim, oranın huzurunu bozdurmayız, oradaki kardeşlerimizin huzurunu bozdurmayız” dedi.

"Bunlara medeniyet tokadı vurmamız lazım"

Cumhur İttifakı'nın MHP'li Gölbaşı Belediye Başkanı Adayı Ramazan Şimşek'e destek verilmesine isteyen Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Bir tek fire verme lüksümüz yok. Gönlümüzün huzuruyla Cumhur İttifakı'na ve burada Ramazan Şimşek kardeşimize gideceğiz ve 3 hilalin altına o mührü vuracağız. Ve Türkiye'nin yarınlarına adımlarımızı hep birlikte atacağız. Bu kadar açık ve net. Bize karşı hangi ittifak, ne ittifakı, kim onlar? CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi; bunlar ittifak mı? Bunlar ittifak değil, bunlar Türkiye'ye karşı kurulan büyük ittifakın piyonlarıdır, piyonları. Başka bir şey değil. Bunlar ittifak değil. Onlara ortak kimi koyduklarını görüyorsunuz. FETÖ'yü koyuyorlar, PKK'yı koyuyorlar. Adamın ne söylediğini duymadık mı? 'Doğu'da ve Güneydoğu'da Kürdistan'a, batıda AK Parti ve MHP'yi kaybettireceğiz.' Şifrelerini ortaya koydular. 31 Mart'ta bunlara medeniyet tokadı vurmamız lazım."