Çevre

Bakan Özhaseki "gözyaşlarına bakmayacağız" demişti; Bodrum'da kaçak yapılar yıkılıyor

Ekipler kaçak iskele ve izinsiz yapıların tespitine başladı

25 Mayıs 2024 13:12

Bodrum'da "Denizler Halkındır" sloganıyla başlatılan proje kapsamında sahillerde temizlik hareketi başladı. Türkbükü ve Yalıkavak'ta kaçak iskele ve ahşap yapılar yıkıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin "Gözyaşlarına bakmayacağız, sahil ve plajlardaki tüm kaçak yapıları temizleyeceğiz" açıklaması sonrasında sahillerde temizlik harekatı turizm cenneti Bodrum’da jet sosyetinin gözde mekânlarının yer aldığı Türkbükü ve Yalıkavak’tan başladı.

Yıkım işlemleri esnasında bazı işletmelerin sahili taşlarla dolgu yaparak doldurduğu da gözlendi.

Patronlar Dünyası'nın haberine göre; Muğla Çevre Şehircilik ve İlklim Değişikliği Müdürü Ömer Bolat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin "Ne kadar kaçak, işgal varsa, vatandaşın denize ulaşımını engelleyecek ne varsa temizliğe başlıyoruz" talimatı sonrasında sahillerde temizliğe Bodrum’dan başladıklarına işaret ederek, şunları söyledi: "Bakanımızın açıklamaları sonrasında Muğla’mızın gözde turizm merkezleri olan Bodrum, Marmaris ve Fethiye Milli Emlak müdürlerimiz ile bir toplantı yaptık. Toplantıda, “Doğal Sit Alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Yer Alan, Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altında Kalan Alanlardaki Kaçak Yapılar ile Mücadele Kapsamında” yapılacak çalışmaları ele aldık.

Ekiplerimiz bakanımızın açıklamaları sonrasında sahilleri karış karış tarayarak, kaçak iskele, izinsiz yapı ve kıyı işgallerine tespite başladı.Yapılan değerlendirmeler sonrasında Bodrum’da ünlü işletmelerin sahillerinde ekiplerimiz tarafından “İmar kanunu kapsamında kaçak yapılaşma, izinsiz kullanım ve uygulama” denetimi gerçekleştirildi. Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği olarak denetimlerimizi Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapıyoruz. Turizm sezonu öncesi yaptığımız denetimlerde kaçak yapılaşmalar, izinsiz iskele, ve beach adı altında 2024 yılında yapılan tüm kaçak yapıları yıkıyoruz.
"