Eğitim

Bakan Özer: Milli ve manevi değerlere tezat hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz

Bursa'daki bir okula ait salonda kadınlara yönelik olarak düzenlenen yardım toplama etkinliğinde dansöz oynatıldığı 6 Haziran’da basına yansımıştı. Bu haberlerden üç gün sonra yönetmelik değişikliğinin yapılması dikkat çekti

11 Haziran 2022 09:06

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bursa'da bir okulda dansözlü etkinlik yapılmasıyla ilgili olarak, "Ülkemizin milli ve manevi değerlerine tezat teşkil eden hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi temasta bulunmak için gittiği gazetecilere konuştu. Bursa'daki bir okulda düzenlenen dansözlü eğlenceye tepki gösteren Özer, okul aile birliklerinin tüm etkinliklerde okul müdüründen izin alacağını söyledi.

DHA'nın haberine göre dansözlü okul eğlencesi ile ilgili de Bakan Özer, şunları söyledi:

"Geçen haftalarda Bursa'da bir haber yansıdı. Önce imam hatip okulunda diye bilgi geldi, daha sonra doğru olmadığı ortaya çıktı. Ortada bir eksiklik var. Okul aile birliklerimiz, okul müdüründen herhangi bir izin almadan etkinlik düzenleyebiliyordu. Dün Resmi Gazete'de yayınladığımız değişiklikle, okul aile birliklerinin yapmış olduğu tüm sosyal etkinliklerde mutlaka okul müdüründen izin alınacak ve denetime tabi olacaklar. Burada kritik olan diğer bir konu da ülkemizin milli ve manevi değerlerine tezat teşkil eden hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz." 

TIKLAYIN - Okul aile birlikleri etkinliklerine, 'milli, ahlâki, manevi değer' denetimi yapılacak