Koronavirüs

Bakan Koca 1 Mart’ı işaret etti; işte kademeli normalleşmenin detayları

Yüz binde 10’un altındaki iller mavi, yüz binde 100’ün üstündeki iller kırmızı ile gösterilecek

21 Şubat 2021 08:26

Covid-19 önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart itibarıyla başlıyor. İllerdeki kısıtlamalar, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetilecek ya da genişletilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün Twitter hasabından, “Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz. 1 Mart itibarıyla süreç belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak” paylaşımında bulundu.

Yüz binde 10’un altındaki iller mavi, yüz binde 100’ün üstündeki iller kırmızı ile gösterilecek

Bakan Koca daha önce yaptığı açıklamada, illerin risk durumlarına göre mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renklere ayrılacağını ve risk hesaplamalarının da vaka sayılarına göre belirleneceğini söylemişti. Buna göre, yüz binde 10’un altındaki iller (düşük riskli) mavi, yüz binde 11-35 arası (orta riskli) sarı, yüz binde 36-100 arası (yüksek riskli) turuncu ve yüz binde 100’ün üstündeki iller (çok yüksek riskli) kırmızı olarak gösterilecek.

İl bazında vaka sayıları haftalık olarak yayınlanacak

İl bazında vaka sayıları haftalık olarak yayınlanacak. Böylece o illerde yaşayanlar, açıklanan vaka sayılarına bakarak kısıtlamaların gevşetilip gevşetilmeyeceğini ya da daha da genişletilip genişletilmeyeceğini önceden görecek. Önlemlerdeki değişikliklere 2 haftalık izleme sonrası karar verilecek.


TIKLAYIN - Sağlık Bakanı Koca: Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz, süreç 1 Mart'ta başlayacak

TIKLAYIN - Koronavirüs tedbirlerinde yeni dönem: "İl pandemi kurulları onay mekanizması olmaktan çıkmalı"

TIKLAYIN - TTB: Her gün 100'e yakın insanımızı yitirdiğimiz süreçte normalleşme adımları yeni bir dalganın tekrarını getirir