Bilim / Teknoloji

Bakan Kacır duyurdu: Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, İTÜ'de ders verecek

25 Şubat 2024 20:26

12 Şubat 2024'te Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın İstanbul Teknik Üniversitesi'nde çevrim içi ders vereceği duyuruldu.

TIKLAYIN - Erdoğan, Alper Gezeravcı'yı Türkiye Uzay Ajansı'na atadı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Alper Gezeravcı'nın İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) ders vereceğini açıkladı.

"Sektör Kampüste" programı ile sektör profesyonellerini üniversite öğrencileriyle buluşturmaya devam ettiklerini belirten Kacır, "Alper Gezeravcı, bu dönem İTÜ’de ders verecek" ifadelerini kullandı.

Uçak ve uzay mühendisliği konularında ders verecek

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. Koyuncu, şunları söyledi:

"İTÜ'de yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 'Sektör Kampüste' programı kapsamında ‘Special Topics in Aeronautical and Astronautical Engineering’ adlı dersi çevrim içi olarak üniversitemizde verecek."