Politika

Bakan Fidan, Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Wennesland ile görüştü: İki devletli çözüm şart, tam ateşkes sağlanmalı

14 Kasım 2023 18:51

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri António Guterres'in Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile Gazze'deki insanlık krizinin çözümüne yönelik telefonda görüştü. Bakan Fidan görüşmede, yaşananların iki devletli çözümü hayata geçirmenin şart olduğunu herkese gösterdiğini söyledi.

Bakan Fidan ve Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Wennesland telefonda görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan, Filistin meselelerinin çözümünün, BM kararları ve kabul edilen uluslararası parametreler çerçevesinde mümkün olabileceğini hatırlatarak, “Acilen tam ateşkes sağlanmalı. Akabinde de kalıcı ve adil bir barışın tesisi için harekete geçilmeli” dedi.

Yaşanan insani trajedinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Fidan, Gazze’ye insani yardımların kesintisiz biçimde ulaştırılması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Fidan, Özel Koordinatör Wennesland ile yaptığı görüşmede, İslam İş Birliği Teşkilatı-Arap Ligi Zirvesi'nde alınan kararların takipçisi olacaklarını vurguladı.