Politika

Bakan Fidan, İrlanda Dışişleri Bakanı Martin'le bir araya geldi

17 Eylül 2023 21:08

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheál Martin’le Türkevi'nde bir araya geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya platformu X üzerinden yapılan paylaşımında, Fidan-Martin görüşmesinde; ikili ilişkiler ve karşılıklı üst düzey ziyaretler, Karadeniz Tahıl Girişimi, Kıbrıs meselesine ilişkin son gelişmeler ile Türkiye-AB ilişkilerinin masaya yatırıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere New York'a geldi.

Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve bazı yetkililer de ABD'ye geldi. 

Dışişleri'nin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Bakanımız Hakan Fidan, BM Genel Kurulu marjında İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheál Martin’le Türkevi'nde görüştü.

Görüşmede, ikili ilişkilerimiz ve karşılıklı üst düzey ziyaretler, Karadeniz Tahıl Girişimi, Kıbrıs meselesine ilişkin son gelişmeler ile Türkiye-AB ilişkileri ele alındı."

Fidan ve Alman mevkidaşı Baerbock, Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik sürecini görüştü 

Fidan, İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheál Martin'in ardından Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock New York’ta Türkevi binasında görüştü.

Dışişleri Bakanlığı tarafından X hesabından yapılan paylaşımda; görüşmede, Gümrük Birliğinin güncellenmesi ve vize serbestisi süreci başta olmak üzere Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik süreci, Kıbrıs meselesindeki son gelişmeler, Karadeniz Tahıl Girişimi, İsveç’in NATO üyelik süreci ve iklim değişikliği konularının ele alındığı kaydedildi.