Çevre

Bakan Ersoy'un şirketinin Bodrum'da yapacağı otelle ilgili inceleme ve değerlendirme süreci başlatıldı

Proje alanı içerisinde, 2. Derece Doğal Sit alanı, 3. Derece Arkeolojik Sit, taşınmaz kültür varlığı statüsünde Helenistik Kule Yapısı ve tescilli eser koruma alanı bulunuyor

08 Şubat 2024 16:40

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ait Ersoy Otelcilik Şirketi’nin, Bodrum’da Çiftlik Mahallesi’nde hayata geçirmek istediği ‘Maxx Royal Bodrum Otel’ projesi için 18 Nisan’da ÇED kapsamında inceleme değerlendirme toplantısı yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ait Ersoy Otelcilik Şirketi’nin, Bodrum'un Çiftlik Mahallesi’nde hayata geçireceği 325 oda ve 750 yatak kapasiteli ‘Maxx Royal Bodrum Otel’ projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından inceleme ve değerlendirme süreci başlatıldığı öğrenildi. Bakanlığın sitesinde bugün yayınlanan duyuruda 18 Nisan’da inceleme değerlendirme toplantısı yapılacağı belirtildi.

Proje sit alanı içinde 

Proje alanı içerisinde, 2. Derece Doğal Sit alanı, 3. Derece Arkeolojik Sit, taşınmaz kültür varlığı statüsünde Helenistik Kule Yapısı ve tescilli eser koruma alanı bulunduğu öğrenildi. Konuya ilişkin projenin ÇED dosyasında şu bilgilere de yerildi:

"3’ncü Derece Arkeolojik Sit Alanları; koruma-kullanma kararları doğrultusunda yeni düzenlemelere izin verilebilecek arkeolojik alanlar olarak tanımlanmıştır. II. derece Doğal Sit olması gereğince, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun 19.06.2007 tarih ve 728 sayılı İlke Kararı kapsamında olup, söz konusu İlke Kararında, 2. derece Doğal Sit Alanları; Doğal yapının korunması ve geliştirilmesi yanında kamu yararı göz önüne alınarak kullanıma açılabilecek alanlardır. Bu alanlarda, turizm yatırım ve turizm işletme belgeli turistik tesisler ile hizmete yönelik yapılar dışında herhangi bir yapılaşmaya gidilemeyecek alanlar, olarak tanımlanmıştır. Yukarıdaki bilgiler ışığında, proje alanında koruma amaçlı Nazım ve Uygulama imar planları, bozuk makilik statüsündeki alanda, üst ölçekli planlara uyumlu olarak, özel kanunlarla belirlenen sit statülerinin ilgili mevzuatında tanımlanmış koruma-kullanma koşulları çerçevesinde gerekli çalışmalar yapılacaktır." (ANKA)