Politika

Bahçeli: Cumhur ittifakı devam edecektir, bizde çatlama olmaz

16 Haziran 2024 07:23

T24 Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bahçeli, son zamanlarda yaşanan gelişmelere ilişkin olarak, Cumhur İttifakı'nın devam edeceğini ifade etti.

Bahçeli şöyle konuştu:

Türk siyasetinde kavga yaratmak isteyenler hergün yalan fitne üzerinde görüş beyanediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti ayaktadır. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle devam etmektedir. Tüm seçimler tamamlanmıştır. 2028'e kadar olan süre içerisinde Cumhur İttifak'ının önünde 4 önemli yıl bulunmaktadır.

Bu artık yapısal reformların gerçekleşeceği, demokratik açılımın veya demokratik yaklaşımların daha da gelişeceği bir ortamda milletin huzurunda bulunurken 'şu şöyle oldu, bu böyle oldu, hükümet çatlayacak' gibi milleti karamsarlığa iten söylemlerde bulunuyorlar. Geçim darlığından, hayat pahalılığından bahsediyorlar fakat toplumu zehirlemekten vazgeçmiyorlar. O yüzden Cumhurbaşkanının kararlı tutumu, Cumhur İttifakı'nın bileşenlerinin uyumlu çalışmaları ve millet için her türlü fedakarlığa hazır hale gelmiş olmaları gelecek için Türkiye'nin önemli meselelerinin çözümünde de çok büyük bir program hayata geçirecektir. O bakımdan ümitliyiz, güvenliyiz.

"Bizde çatlama olmaz. Biz ne kerpiçiz ne toprağız, ittifakımız kaya gibidir. Kayaların parçalanması sonuç vermez. Cumhur ittifakı devam edecektir. Siyasiler dayanışmada samimi olmalıdır. MHP bu anlayışla sayın cumhurbaşkanımızın yanındadır. Uluslararası gelişmeleri takip etmektedir."


TIKLAYIN - "Allah bana yeter" yüzüğüyle mesaj verdiği iddia edilen Bahçeli'den açıklama: Cumhurbaşkanımız herkesle görüşebilir, mahsur fitnenin kamçılanması

TIKLAYIN - Bahçeli'den sert çıkış: AK Parti içinde suyu bulandıranları da dikkate alarak, normalleşmeye engel görülüyorsak gereğini yaparız!

TIKLAYIN - AKP'den Bahçeli'ye 'ittifak' yanıtı: İrademiz tamdır, güçlü siyasetlere imza atmaya devam edeceğiz