Politika

Bahçeli, CHP'li Engin Altay'ın '10 Mart' açıklamasını hatırlattı: Gücünüz yetiyorsa, hodri meydan!

Bahçeli, CHP'lilere "Vazgeçin bu Kemal Kılıçdaroğlu'dan" diye seslendi

10 Mart 2019 19:52

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "10 Mart'ta herkes İstanbul'u CHP'nin aldığını kabullenecek" açıklamasını eleştirdi. Bahçeli, "Hodri meydan, kimin neye gücü yetiyorsa onu yapmayı denesin. 10 Mart'ı hatırlatıyorum CHP yöneticileri, haydi gücünüz yetiyorsa ben Eskişehir’deyim hadi gelin diyorum" ifadelerini kullandı. Bahçeli, CHP'lilere "Vazgeçin bu Kemal Kılıçdaroğlu'dan" diye seslendi.

Bilecek'in ardından Eskişehir'de konuşan Bahçeli, “Beka meselemiz geçmişe nazaran ağırlaşmıştır” dedi. Bahçeli konuşmasından özetle şunları söyledi:

“Açsak yarın doyarız”

Dövizin fiyatı yükselince felaket tellalları ortaya çıkıyor. Bir kez olsun yerli ve milli duruş sergilesinler. Bugün açsak yarın doyarız, bugün işimiz yoksa yarın buluruz. Patlıcan kışın pahalıysa yazın ucuzlar. Elbet vakti geldiğinde doya doya yeriz. Bayrak inerse bunun tamiri nasıl yapılacak? Ezan susarsa ikamesi nasıl olacak? Zillet ittifakı diyor ki; beka sorunu yoktur. Beka meselemiz geçmişe nazaran ağırlaşmıştır. Beka olmadan ekmek olur mu? Beka olmadan ucuz yedim pahalı aldım demek mümkün mü? Türk milletinin kahraman evlatları yeri geldi çekirge yiyerek mukaddesatını korudu. Beka olmadan belediyenin bir manası söz konusu mu? Zillete kapılmamak zayıf düşmemek için Cumhur İttifakı. Türkiye’nin yükselişi için güçlü bir evet mi? Bu evetlere ‘zillet’ dayanamaz. Bu evetler karşısında terör ve bölücülük şebekesi duramaz. Ne Kemal’i ne Meral’i ne de Temel’i. Bu evetler karşısında Türkiye düşmanları duramaz. Cumhur kaderine leke sürdürmeyecektir. Mahalli idareler seçimleri bir beka seçimidir.

“Kılıçdaroğlu telaş içinde”

CHP Genel Başkanı telaş ve korku içinde. Yalan üstüne yalan konuşmaktadır. Şuurunu kaybetmiş ve akıl izan ölçüleri tümden kayboldu. Dün dediğini bugün inkar etmektedir. YPG’nin Türkiye’ye saldıracağına inanmıyor. Sırtlarını YPG’ye dayayanlarla işbirliği yapıyor. Kılıçdaroğlu nerede yaşıyor, ne yiyor Türkiye’ye nereden bakıyor? CHP zilletin içindedir. Zillete kapılmıştır, zilletle yolları kesişmiştir. Terör örgütleriyle dirsek temasları olanlar Türkiye’nin yüzüne nasıl bakacaklar. Bir tarafta zillet diğer tarafta millet vardır. İP Başkanı HDP ile kuytu köşelerde görüşüyor. Gaflete bakınız, rezalete bakınız. Açığa çıkan karanlık işbirliğine bakınız. HDP kimin adayını destekliyor. Elbette CHP’yi ve İP’i destekliyor. Bunlar nasıl oldu da ittifak kurdu. Kandil isim vermiş CHP yazmıştır. Zillet ete kemiğe bürünmüştür. Gerçek CHP’lilere sesleniyorum, vazgeçin bu Kemal Kılıçdaroğlu’dan.

“Cumhur İttifakı, Eskişehir’in önünü açacak”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha sonra Eskişehir’de Şehit Anıl Gür Spor Salonu’ndaki Cumhur İttifakı Toplantısı’nda katıldı.

“Eskişehir’in sis perdesinin aralanması gerektiğini” söyleyen Bahçeli, “Zillet ittifakının şımarıklığına bu şehrimizde el ele, omuz omuza ve birlikte mutlaka son vereceğiz. Cumhur İttifakı, Eskişehir’in önünü açacaktır. Cumhur İttifakı, Eskişehir’i çantada keklik görenlerin hesabını bozacak, uykularını kaçıracak, ezberlerini alt üst edecektir” dedi.

“Saptırmada CHP Genel Başkanı’nın üstüne yok”

CHP ve HDP’nin ittifak yaptığını savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

“CHP Genel Başkanı siyaseten iflas etmiştir, HDP ile poz vermekten, Türk düşmanlarıyla kol kola girmekten, aziz Atatürk’ün kemiklerini sızlatmaktan hiçbir rahatsızlık duymamaktadır. Cumhuriyeti kuran CHP nerede, bugünkü CHP nerede. CHP işgal edilmiş, yabancı hayranlarının, emperyalist emellerin çekim alanına girmiştir. Eskişehir millidir, ahlaklıdır. PKK’ya el uzatan, YPG’ye umut bağlayan, FETÖ’cülerle aynı kareye düşen zillet ittifakını sırtından silkeleyip atacaktır.”

“Hangi helal süt emmiş Eskişehirli kardeşimiz olanları doğru görebilir?” diye soran Bahçeli, “Türkiye’yi yıktırmayız, Türk milletini böldürmeyiz. Türkiye’de Kürdistan diye bir yer yoktur, olmamıştır, olmayacaktır. CHP Genel Başkanı katıldığı bir televizyon programında YPG’yi kastederek ‘Onlar bize mi saldıracak?’ diye soruyor. Sonra da dönüp, ‘Böyle bir şey söylemedim’ diyor. Zoru görünce saklanacak yer arıyor. Kıvırmada üstüne yok. Saptırmada ve inkârda eline su dökecek yok” ifadelerini kullandı.

“Oyunlarınızı alt üst etmek şeref konumudur”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “10 Mart’ta herkes İstanbul’u CHP’nin aldığını tayin ve tespit edip kabullenecek” açıklamasını hatırlatan Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

“CHP zihniyeti mart ayını çok sever. Mart geldi mi kanlanır, canlanır. Çünkü bu CHP ara rejim meraklısıdır, demokrasi dışı arayış sevdalısıdır. Muhterem Eskişehirliler bugün 10 Mart. Hodri meydan, kimin ne bildiği varsa söylesin, neye gücü yetiyorsa onu yapmayı denesin. 10 Mart’ı hatırlatıyorum CHP yöneticileri, haydi gücünüz yetiyorsa ben Eskişehir’deyim, Ankara’dayım hadi gelin diyorum. 31 Mart seçimlerinin 10 Mart’ta kesinleşeceğini söyleyenlere diyorum ki yüreğiniz yetiyorsa, cesaretiniz varsa dilinizin altındaki baklayı çıkarın. Eğer Türkiye’yi karanlığa çekmek için uygun ortam kolluyorsanız, Eskişehir şahit olsun ki sizden hesap sormak, sizin oyunlarınızı alt üst etmek bizim şeref konumuzdur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üstünde tehlikeli polemikler tetiklenip provokasyonlar tertipleniyor. Buna izin vermeyeceğiz. Zillet ittifakının tezgah ve tuzaklarını yine ve kökünden bozacağız.”