Magazin

Bahar-Nihal Candan soruşturmasından ünlülerin doğum doktoru çıktı

15 Kasım 2023 21:25

Bahar ve Nihal Candan'ın da gözaltına alındığı dolandırıcılık davasındaki soruşturmada şüphelilerin arasında ünlülerin kadın doğum doktoru Refik Ersin E. ismi çıktı. Çeteyle birlikte birçok kişinin dolandırılmasını sağladığı iddia edilen doktorun yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

HaberTürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, operasyonda Nihal ve Bahar Candan kardeşlerle birlikte İsrafil S. adlı kişi de Kars’ta gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yandol Büro Amirliği ekipleri tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, çeteyle bağlantılı olduğu iddia edilen bir isim ortaya çıktı. İstanbul’da ünlü isimlerin kadın doğum doktoru olan Refik Ersin E.’nin soruşturma kapmasında arandığı öğrenildi. Çeteyle bağlantılı birçok kişinin dolandırılmasını sağladığı iddia edilen doktorun yurt dışına kaçtığı belirtildi.

TIKLAYIN - Gözaltına alınan Nihal Candan ve Bahar Candan soruşturmasında yeni detaylar

Yapılan soruşturma kapmasında eylül ayında 3 şikayetçi ve 25 mağdur dosyada yer aldı.

İddiaya göre; İstanbul'da kliniği olan doktor Refik Ersin E., Kars’tan gözaltına alınan İsrafil S. isimli tanıdığına çetenin sattığı sözde ucuz araçlardan birini sattı. Ardından İsrafil S.’den Kars’tan çetenin hazırladığı dolandırıcılık yönteminde sözde satılan araçlar için alıcı bulmasını istedi. İddialara göre İsrafil S., doktor Refik Ersin E. ile bağlantılı olarak çeteye müşteri bularak bulduğu kişiler üzerinden yüzdelik aldı.

Artan şikayetler ve polis tarafından tespit edilen mağdurların tek tek ifadeleri alınmaya devam ediliyor. Ayrıca gözaltına alınan Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

Gözaltındaki 3 şüphe yarın adliyeye gönderilecek. Soruşturmada adı geçen doktor Refik Ersin E. ise polis tarafından aranıyor.