T24 Podcast

Ayşenur Arslan: Artık programı ‘Nasılsınız sürtükler?’ diye açacağım

Gazeteci Ayşenur Arslan’ın konuk olduğu, ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümü yayında

08 Haziran 2022 17:24

T24 ve Podbee Media ortak yapımı ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümünde Hazal Sipahi’nin konuğu gazeteci ve haber programı sunucusu Ayşenur Arslan’dı.

Gazeteciliğe 1974 yılında TRT’de redaktör muhabir olarak başlayan Ayşenur Arslan ile medyanın ablası olmayı; 12 Eylül öncesi ve sonrası TRT’de dönemini; Güneş gazetesinde “haftanın 7,5 günü” nasıl çalıştığını, geçimini sağlamak için habercilik haricinde yaptıklarını; Nokta dergisi yıllarını; 49 gün süren Söz gazetesi macerasını; koordinatörlüğünü yaptığı Ali Kırca ile Ana Haber Bülteni ve Siyaset Meydanı’nı; yayınladığı Gülen kasetlerini ve 28 Şubat dönemindeki haberciliğini; Star TV’ye transferini; Ali Kırca’ya kırgınlığını; Mehmet Ali Birand ile yollarının nasıl kesiştiğini; Medya Mahallesi’nin doğuşunu; Doğan Medya Grubu’dan ayrılışını ve 2014’ten beri program yaptığı Halk TV sürecini konuştuk.

Türkiye medyasının çeşitli kesimlerinden kişilerle meslek hayatlarındaki inişler, çıkışlar, önemli olaylar, bildiklerimiz ama özellikle de bilmediklerimize dair derinlemesine söyleşilerin yer aldığı ‘Yayınlanması Kaydıyla, tüm podcast platformlarında:

Ayşenur Arslan kimdir?

Arslan, İtalyan Dili ve Edebiyatı mezunu. Gazeteciliğe 1974 yılında redaktör muhabir olarak TRT’de başladı. TRT’den atıldığı süreçte Politika gazetesinde çalıştı. Ardından Danıştay kararıyla TRT’ye geri döndü.

1982 yılında Güneş gazetesinde çalışmaya başladı. Yaklaşık üç yıl boyunca haber müdürü yardımcılığı yaptığı Güneş gazetesinden yönetim değişikliği sonrası istifa etti. Kısa bir süre Ali Karacan’ın sahibi olduğu Hafta dergisinde çalıştı.

80’lerin ortasında Nokta dergisinin kapak editörlerindendi. Oradan yayın hayatı 49 süren Söz gazetesine geçti. Nokta dergisinden çalışma arkadaşlarıyla beraber reklam ajansı kurdu. Çeşitli çeviriler yaptı ve Ümraniye Belediyesi için dergi hazırladı.

Cumhuriyet gazetesinde bir yıl çalıştıktan sonra Star TV’ye geçti. Star TV’de önce bir kadın programı yaptı, sonra Yakıp Takip isimli haber programının sorumluluğunu üstlendi.

ATV’de Ali Kırca ile Ana Haber Bülteni ve Siyaset Meydanı’nın koordinatörlüğünü yaptı. 2000’lerin başında Ali Kırca ve ekibiyle beraber Star TV’ye geçti. Star TV’nin sahibi Cem Uzan’ın adaylığını koyduğu 2002 genel seçimlerinin ardından kanaldan ayrıldı.

Haber merkezlerinin birleştirilmesiyle hem Kanal D hem de CNNTürk’te Mehmet Ali Birand ile çalıştı. 2009 yılında Kanal D Ana Haber Bülteni ile yolları ayrıldı ve CNNTürk’te Medya Mahallesi programına başladı. Ancak 2013 yılında programına son verildi.

2014’ten beri Medya Mahallesi programıyla hafta içi her gün Halk TV ekranlarında olan Ayşenur Arslan’la yıllardır titizlikle icra ettiği gazeteciliğini konuştuk.