Medya

AYM'nin barış akademisyenleri kararı 'gazete'lerde: "Bilim insanı infazındaki bu şehvetiniz niye?"

27 Temmuz 2019 12:08

T24 Haber Merkezi

Anayasa Mahkemesi, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiri nedeniyle mesleklerinden ihraç edilen, haklarında disiplin cezaları verilen, “terör örgütü propagandası” suçundan dava açılarak hapse mahkûm edilen ve bir bölümü cezaevine konulan akademisyenlerin bireysel başvurusunda “hak ihlali” kararı vermesi AKP'ye yakınlığıyla bilinen gazetelerde "çukur' 'skandal', 'katliam diyeni haklı buldu" ifadeleriyle yer buldu. 

Demirören Holding bünyesinde bulunan Hürriyet gazetesi "AYM'den tartışılan karar 'katliam' diyeni haklı buldu" başlığını kullanırken aynı grubun gazetesi olan Milliyet, "AYM'den çukur kararı" başlığını ilk sayfasında kullandı.


(Hürriyet)

Milliyet gazetesi ilk sayfasında yer alan metninde AYM'nin ifade özgürlüğüne yönelik kararına hukukçuların tepki gösterdiğini yazdı.


(Milliyet)

Sabah gazetesi AYM kararını skandal olarak nitelendirirken, "Karar devlete hakaret edenleri sevindirdi" iddiasında bulundu. 


(Sabah)

Akşam gazetesi ise AYM Başkanı Zühtü Arslan'a ilk sayfasından bir soru yöneltti. Akademisyenlerin bildiriye imza atmasını "Teröre destek" olarak niteleyen gazete, "Teröre destek ne zaman ifade özgürlüğü oldu?" diye sordu.


(Akşam)

Kararı ilk sayfasına taşıyan diğer gazetesi ise Takvim oldu. Takvim, "AYM'den skandal ihlal kararı" başlığını kullandı. 


(Takvim)

Evrensel'in GYY'si Polat: Bilim insanı infazındaki bu şehvetiniz niye?

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Hürriyet gazetesinin manşetinde kullandığı ifadeler tepki gösterdi. "Bilim insanı infazındaki bu şehvetiniz niye? diye soran Polat şu ifadeleri kullandı: 

"Daha iyi bir performans beklediğimden değil de, şu gazetelerin basın meslek örgütlerinde yöneticilik de yapan genel yayın yönetmenleri bu ‘ifade özgürlüğü’ düşmanlıklarını bize bir açıklasalar. Bilim insanı infazındaki bu şehvetiniz niye? Evet niye?"