Gündem

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında "kasten öldürme"den tutuklama

Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 31'e yükseldi

07 Aralık 2023 18:12

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, "örgüt yöneticisi" olduğu öne sürülen Kanber Keskin tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, "örgüt üyelerine suç eylemleri ile ilgili talimat verdiği ve örgütün işlediği suçları gizlemeye yönelik eylemde bulunduğu" belirtilen Kanber Keskin gözaltına alındı.

İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Keskin, "çıkar amaçlı suç örgütü kurma, kasten öldürme ve bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 31'e yükseldi.

TIKLAYIN  - Ayhan Bora Kaplan’ın yakın adamlarından Tansel Aktan tutuklandı

Son olarak Kaplan’ın yakın adamlarından Tansel Aktan ile bir avukatın da aralarında bulunduğu 4 kişi, raftan indirilen Mahfuz Tatar cinayeti dosyası kapsamında tutuklandı. Aynı dosyadan gözaltına alınan 7 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Aktan’ın ismi, Kaplan’a ait bazı mekanların kağıt üstündeki sahibi olduğu, ayrıca Kaplan’ın silah ticareti işlerini yürüttüğü iddialarıyla gündeme gelmişti.

TIKLAYIN  - Ayhan Bora Kaplan’a cinayet soruşturması: “Mahfuz Tatar cinayeti” dosyası yeniden açıldı, 13 kişi gözaltında

TIKLAYIN  - Ayhan Bora Kaplan'ın "cinayet" soruşturmasından ifadesi alındı