Medya

Aydın Doğan: Tabii medyayı özlüyorum, tabii içim çekiyor

Erdoğan: Aydın Doğan'a ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum

07 Aralık 2019 21:36

T24

Doğan Holding, iş hayatındaki 60. yıldönümünü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı bir programla kutladı. Erdoğan, medya patronluğu döneminde çok ağır ifadelerle tepki gösterdiği Aydın Doğan için yaptığı övgü dolu konuşmasında, "Yaptığı hizmetlerden dolayı ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, T24'ün sorusu üzerine "Medyayı özlememek mümkün değil; tabii özlüyorum, tabii içim çekiyor, tabii takip ediyorum" diye konuştu.

Doğan Holding'in 60. kuruluş yıldönümü Aydın Doğan ve eşi Sema Işıl Doğan'ın ev sahipliğinde, Doğan grubuna ait Hilton Bosphorus İstanbul'da kutlandı. 19.00'da kokteylle başlayan program, 20.00'de yemekle devam etti. Programa saat 20.20 sıralarında eşi Emine Erdoğan'la katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Doğan ailesiyle birlikte kameralara poz verdi.

Erdoğan davete katılan Berna Yılmaz'a, eşi eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın sağlık durumunu sordu.

Sunumunu Jülide Ateş İskeçeli'nin yaptığı gecede Cüneyt Özdemir'in Aydın Doğan'ın hayat hikâyesi paralelinde hazırladığı Doğan Holding belgeselinden 15 dakikalık bölümün gösterimi de yapıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı, grubun tarihini özetledi, başta kız çocuklarının okutulması olmak üzere grubun sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verdi.

Faralyalı, konuşmasının sonunda "Sevgili Babacığım, sağ olun var olun; bizlere Anadolu insanın azmini, ülke sevgisini tattırdınız" derken, gözyaşlarını tutmakta zorlandı.

Aydın Doğan: İçim keşkelerle dolu

Daha sonra kürsüye gelen Aydın Doğan (83), babasıyla ilgili hatıralarını da aktardığı konuşmasında, hayallerinin hepsinin gerçekleşmediğini, "içinin keşkelerle dolu olduğunu" vurguladı, "Keşke daha fazla yatırım yapsaydım, keşke daha fazla istihdam yaratsaydım" dedi.

Aydın Doğan, en çok gurur duyduğu iki şeyden birinin "en yüksek vergi ödeyenlerden biri olmak" olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 1 milyar doları aşan vergi cezası ile de gündeme gelen ve 2018'de medya grubunu satan Aydın Doğan, Erdoğan'ın elinden "vergi rekortmenliği" plaketi aldığını da hatırlattı.

Aydın Doğan, ikinci gurur duyduğu noktanın "vakıf olarak eğitim sanat kültüre yaptığı katkılar" olduğunu belirtti, "Boş durmuyorum, halen hayallerimin peşinde koşuyorum" dedi.

Aydın Doğan, konuşmasının sonunda eşi Sema Doğan ve kızlarına teşekkür etti.


Aydın Doğan, Şirin Payzın, Aslı Aydıntaşbaş

Erdoğan'dan Aydın Doğan'a övgü dolu konuşma

Daha sonra bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan; medya patronluğu döneminde çok ağır ifadelerle eleştirdiği Aydın Doğan için övgülerle dolu bir konuşma yaptı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Sayın Aydın Doğan'a, yaptığı hizmetler için ülkem ve milletim adına teşekkür ederim. Bir başarı hikâyesidir. Başarılı bir işadamı olduğu kadar iyi bir kültür ve sanat adamıdır.  Kendisinin 15 Temmuz darbe girişiminin karşı ilkeli duruşunun da altını özellikle vurgulamak isterim."

Erdoğan, "müjde" biçiminde niteleyerek, Doğan grubu bünyesindeki e-ticaret sitesi hepsiburada.com'un bu alanda dünya devi Amazon'u da geçebilecek bir atılım içinde olduğunu söyledi.

"Hepimizin ortak sloganının 'önce Türkiye' olduğuna inanıyorum" diyen Erdoğan, "Ülkemizin bu noktaya gelmesinde, neredeyse sıfırdan başlayarak bugüne gelen sayın Aydın Doğan gibi işadamlarının payı büyüktür" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasının sonunda Doğan grubunun bütün mensuplarını kutladı.


Arzuhan Doğan Yalçındağ (sağda) ve Vuslat Doğan Sabancı

Kokteyl alkollü, yemek alkolsüz

Doğan Holding'in 60. kuruluş yıldönümünün saat 19.00'da başlayan ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın katılmadığı bölümünde alkol ikramı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bölümde ise alkollü içki ikramı yapılmadı. Erdoğan'ın beraberindekilerle ayrılmasının ardından yemekte de alkollü içki servisi başladı.

Şevval Sam sahne aldı

Doğan Holding'in kuruluş yıldönümü gecesinde daha sonra müzisyen Şevval Sam sahne aldı.

Programına "Türkiye gibi türbülanslı bir ülkede gösterdiği başarı için Aydın Doğan'ı kutlayan" Şevval Sam, "Bak bir varmış bir yokmuş" şarkısını, sözlerini Aydın Doğan'a uyarlayarak okudu.

Kimler katıldı?

Aydın Doğan ve Sema Doğan'ın kızları Arzuhan Doğan Yalçındağ, Vuslat Doğan Sabancı, Hanzade Doğan Boyner ve Begüm Doğan Faralyalı ile birlikte konukları ağırladığı geceye katılan bazı isimler şöyle:

İlker Başbuğ, Mustafa Oğuz, Mehmet Y. Yılmaz, Şirin Payzın, Murat Sabuncu, Berna Yılmaz, Mücahit Arslan, Mehmet Ali Yalçındağ, Ali Sabancı, Ertuğrul Özkök, Ahmet Güneştekin, Ayşe Cemal, Aslı Aydıntaşbaş, Güneri Civaoğlu, Nagehan Alçı, Hamdi Akın, Can Kıraç, Celal Dan, Jeffi Medina, Ahmet Çalık, Zafer Yavan, Abdülkadir Aksu, Turgay Olcayto, Yılmaz Büyükerşen, Cem Kozlu, Derya Sazak, Cüneyt Özdemir, Mete Belovacıklı, Murat Yetkin, Melis Alphan, Taha Akyol, Doğan Hızlan, Cemre Birand, Vahap Munyar, Enver Yücel, Cem Hakko, Ferhan Poroy, Cem Başar, Yiğit Şardan, Gökhun Sungurtekin, Nihat Özdemir, Candan Fetvacı, Çınar Oskay, Binali Yıldırım, Hüsamettin Özkan, Mehmet Ağar, Melih Gökçek, Erdoğan Aktaş, Aydın Doğan Yalçındağ, Fikret Bila, Hüsnü Özyeğin, Murat Özyeğin, Sahrap Soysal, İlhan Kesici, Altan Öymen, Taylan Bilgen, Aslı Öymen, Sedat Ergin, Canan Ergin, Doğan Şentürk, Fatih Çekirge, Didem Aslan.