Gündem

Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay: Ayasofya'da sunu mozaiğinin altındaki kapı tahrip edildi

Daha önce de Ayasofya’nın tarihi “İmparatorluk Kapısı” tahrip edilmiş ve kapının bazı parçalarının cemaat tarafından yendiği konuşulmuştu.

Ayasofya'nın bir kapısında daha tahribat yapıldığı ortaya çıktı.

03 Aralık 2022 23:55

Dünya Unesco Mirası içerisinde yer alan ve 2020 yılında müze statüsünden camiye dönüştürülen Ayasofya'nın, bir kapısında daha tahribat yapıldığı ortaya çıktı. Tahribatı arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, sosyal medya hesabından paylaşarak duyurdu.

İmparatorların olduğu sunu mozaiğinin hemen altındaki kapıda çift yönlü tahribatlar tespit ettiğini söyleyen Yavaşçay, tahribatı belgeleyen fotoğraf ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Yavaşçay paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün #Ayasofya camii ve tarihimiz için çok üzücü bir görüntü ile daha karşılaştım. Maalesef yine bir kapı vakası, imparatorların olduğu sunu mozaiğinin hemen altındaki kapıda çift yönlü tahribatlar tespit ettim. Bu durumu belgelemek amaçlı fotoğraf ve video çekimi yaptım."  

TIKLAYIN I Daha önce de kapısı tahrip edilmişti; Ayasofya'da tarihi su haznesinin kapağı kırılarak içine ayakkabı konuldu

TIKLAYIN I Ayasofya’nın hurafelerle imtihanı: Muska gömenler, mozaik parçalarını suya karıştırıp içenler…