Gündem

Avukat Jiyan Tosun’u hedef gösteren Zafer Partili Taşkaya: Üzüldüm, keşke olmasaydı ama yapacak bir şey yok!

14 Kasım 2022 15:39

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamada Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Taşkaya, 1995 yılında gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı avukat Jiyan Tosun’u hedef göstermesiyle ilgili T24’e yaptığı açıklamada “Üzüldüm, keşke olmasaydı ama yapacak bir şey yok. Tepkilerinde haklılar” diye konuştu.

Babası Fehim Tosun’un kaybedilişinin ardından Cumartesi Anneleri ile birlikte hak arama mücadelesi veren avukat Jiyan Tosun, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının olduğu anlarda Küçükçekmece Karakolu’nda müvekkilinin ifade işlemleriyle ilgileniyordu. Patlamanın ardından Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, saldırgan olduğu iddia edilen kadının fotoğrafını paylaşarak Jiyan Tosun’un adını verdi.


Paylaşımının ardından Adem Taşkaya tweetini sildi. Ancak hedef gösteren paylaşım başka hesaplar tarafından dolaşıma sokuldu. Jiyan Tosun, Taşkaya hakkında suç duyurusunda bulundu. Çok sayıda ölüm tehdidi alan Tosun, güvenliğinin sağlanması talebiyle geceyi Avcılar Karakolu’nda geçirdi.

Dezenformasyonla ilgili görüştüğüm Adem Taşkaya, neden Jiyan Tosun’un hedef gösterdiği ile ilgili şunları söyledi:

“Telegram gruplarında paylaşılmıştı. Ben de paylaştım. 3 dakika sonra kaldırdım. Art niyetli bir paylaşım değildi. Mazeret değil. Keşke olmasaydı. Zaten hukuki süreç işletiliyor. Suç duyurusu ile ilgili gider ifademi veririm. “

Jiyan Tosun’u aramadığını ifade eden Taşkaya, Jiyan Tosun’un ölüm tehdidi aldığını hatırlatmam üzerine “Haklılar, çok korkmuşlardır. Kendisiyle bir husumetim yok, tanışıklığım da yok” diye konuştu.

Pişmanlık duyup duymadığıyla ilgili soru ile ilgili de Taşkaya “Yapacak bir şey yok. Bilgi yanlıştı. Zan altında kaldılar. Ben de bilişim uzmanıyım savunulacak bir yanı yok. Üzüldüm, keşke olmasaydı, tepkilerinde haklılar. Paylaşımlarımıza daha dikkat etmeliyiz” dedi.

Bir avukatın hedef gösterilmesiyle ilgili siyasetçi kimliğini hatırlatıldığı Taşkaya, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın kendisini arayıp aramadığı ilgili soruya  “Hayır, aramadı” yanıtı verdi.

TIKLAYIN | Müvekkiliyle karakolda olduğu halde bombalı saldırıyla ilgili hedef gösterilen avukat Jiyan Tosun, tehditler üzerine can güvenliği için savcılığa başvurdu