T24 Podcast

Atilla Özsever: Çetin Emeç yumruğunu masaya vurup, 'sen üsteğmensen, ben de Babıali’nin orgeneraliyim!' dedi

Gazeteci ve akademisyen Atilla Özsever’in konuk olduğu, ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümü yayında

09 Aralık 2022 13:43

T24 Podcast

T24 ve Podbee Media ortak yapımı, ‘"Yayınlanması Kaydıyla" podcast serisinin yeni bölümünde Hazal Sipahi’nin konuğu gazeteci ve akademisyen Atilla Özsever’di. 

Gazeteciliğe TRT’de muhabir olarak başlayan Atilla Özsever ile emek haberciliğini; kuruluşunda yer aldığı Politika gazetesini; Yol-İş Sendikası’na basın danışmanlığı yaptığını dönemi; 1978 Ecevit Hükümeti’nde Adalet Bakanlığı Basın Müşavirliği görevini; Hürriyet’ten ayrılışını; kısa süren Söz gazetesi serüvenini; Günaydın gazetesi çalışanlarının örgütlenme sürecini; Sabah’ta çalışırken maruz kaldığı sansürü; Milliyet için hazırladığı Emek ve İnsan sayfasını; aktif gazeteciliğe vedasını, köşe yazarlığını ve örgütlü gazeteci olmayı konuştuk.

Türkiye medyasının çeşitli kesimlerinden kişilerle meslek hayatlarındaki inişler, çıkışlar, önemli olaylar, bildiklerimiz ama özellikle de bilmediklerimize dair derinlemesine söyleşilerin yer aldığı, "Yayınlanması Kaydıyla", tüm podcast platformlarında:

Atilla Özsever kimdir? 

Özsever, 1967'de Kara Harp Okulu’nu bitirdi. 12 Mart döneminde piyade üsteğmeni iken siyasi görüşleri nedeniyle re’sen emekliye sevk edildi. 2,5 yıl cezaevinde kaldı. 

Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı, doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. 

Gazeteciliğe 1974'te TRT Haber Merkezi’nde başladı. İsmail Cem’in sahibi olduğu Politika gazetesinin kuruluşunda yer aldı. 

Yol-İş Sendikası’nda basın danışmanlığı yaptıktan sonra 1978 Ecevit Hükümeti döneminde Adalet Bakanlığı basın müşavirliği görevinde bulundu. 

1984'te tekrar yazılı basına dönerek sırasıyla Hürriyet, Milliyet, Günaydın ve Sabah gazetelerinde çalıştı. Radikal, Yurt ve BirGün gibi çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 

‘Tekelci Medyada Örgütsüz Gazeteci’ ve ‘Mesele Teslim Olmamakta’ isimli iki kitabı ile çeşitli kitap ve dergilerde yer alan makaleleri bulunuyor.

2003’ten beri çeşitli üniversitelerde çalışma ekonomisi ve medya alanında öğretim üyeliği yapan Özsever, güncel olarak Gazete Duvar için köşe yazıları kaleme alıyor.