Kültür-Sanat

Atillâ Dorsay'ın kaleminden, 1930 ile 1970 yılları arasındaki çekilmiş 50 unutulmaz film

Usta yazar yeni kitabında Sisler Bulvarı, Notre Dame'ın Kamburu ve Zorba gibi filmler hakkındaki yazılarına yer veriyor

16 Ekim 2019 18:45

Sinema yazarı Atillâ Dorsay'ın 'Sinema Hazineleri: 50 Unutulmaz Film Daha' isimli yeni kitabı Remzi Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. 

Yazar, 2017 yılında basılan 'Sinema Hazineleri: 50 Unutulmaz Film' kitabının ikinci cildi olan eserde, 1930 ile 1970 yılları arasında çekilen ve hatırlanması gerektiğini düşündüğü yapımlara yazılarında yer veriyor. 

İlk ciltte, 1930 ile 1980 yılları arasında çekilen 'Trendeki Yabancılar', 'İnsanlık Suçu', 'Bir Yıldız Doğuyor', '7 Kardeşe 7 Gelin', 'Arabistanlı Lawrence', 'Dünyaya Düşen Adam' gibi klasiklerin yanı sıra dönemin unutulmuş filmleri hakkında da yazılar yer alıyordu. 

Okuyucuyla buluşmaya hazırlanan 'Sinemanın Hazineleri: 50 Unutulmaz Film Daha' kitabının arka kapak yazısı şöyle: 

Atilla Dorsay, Sinemanın Hazineleri: 50 Unutulmaz Film kitabının bu ikinci cildinde, yine sinema tarihine ‘en özgür biçimde’ eğiliyor. Ve 30’lardan 70’lere hatırlanması gereken ya da güncelliğin anımsattığı filmleri ele alıyor: Sisler Rıhtımı’ndan Notre Dame’ın Kamburu’na, Yanlış Numara’dan Pandora’ya, Milano Mucizesi’nden Avare’ye, Ankara Casusu’ndan Zorba’ya, Yankesici’den Burjuvazinin Gizli Çekiciliği’ne, Yürüyen Ölülerin Gecesi’nden Şark Ekspresinde Cinayet’e...Bir kez daha, sinema sevgisiyle tutkusunu birleştiren yazılar.