Kültür-Sanat

Atilla Dorsay'ın ödül töreninde usta sanatçılar buluşuyor

Dorsay, Emek ve Şükran Ödülü'nü bugün, Akadlar Sanatçılar Parkı'nda düzenlenen törende alacak

21 Eylül 2019 00:00

İlki 2014 yılında yapılan Etiler Festivali (EtilerFest) kapsamında, alanında başarılı olan, topluma katkı sağlayan ve Levent/Etiler semtleri ile bütünleşen isimlere verilen "Emek ve Şükran Ödülü", bu yıl T24 yazarı Atilla Dorsay'a verilecek. Etiler semti sakinleri adına Hülya Çavuş Eğitim Vakfı (HÇEV) tarafından verilen ödül, Halit Kıvanç'tan sonra bu yıl Dorsay'a takdim edilecek. 

Mimarlık eğitimi almasının yanı sıra 53 yıldır sinema, yemek kültürü, şehircilik, İstanbul, Beyoğlu, müzik ve gezi gibi çok sayıda alanda yazan; yayımlanan kitapları; hazırladığı televizyon ve radyo programları bulunan Dorsay hakkında, ödül töreninde Ahmet Ümit, Burak Göral, Mehmet Yalçın, Meral Orhansoy, Türkan Şoray ve Zülfü Livaneli'nin de aralarında olduğu dostları konuşacak. Nil Burak ise geceye şarkıları ile eşlik edecek. 

21 Eylül Cumartesi günü (bugün), saat 18.00'de Etiler (Akadlar) Sanatçılar Parkı'nda gerçekleştirilecek olan ödül töreni, Dorsay'ın yaşamından kesitler sunan bir slayt gösterisi ile başlayacak.