Medya

Atatürk için “Yunan hayranı” paylaşımı yapılmıştı; Ensonhaber’den açıklama:  Sabotajı yapanı bulmak için ne gerekiyorsa yapacağız

14 Eylül 2022 11:35

İktidara yakınlığıyla bilinen Ensonhaber sitesinin resmî Twitter hesabından, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk için “Yunan hayranı” paylaşımı yapıldı. Tepkilerin ardından tweet silindi, Ensonhaber Yayın Grubu Başkanı Serkan Kalemciler, "Sabotajı yapanı bulmak için ne gerekiyorsa yapacağız" açıklamasını yaptı. 

Sitenin resmi Twitter hesabından bir Twitter kullanıcısının “Kurtuluş Savaşı çok daha ağır şartlarda geçmiştir, varlıkla yokluk arasında gidip geldik; o hâlde dahi Mustafa Kemal ‘Bayrak bir milletin onurudur, çiğnenmez’ diyebilmiştir... Yunanları denize döktük biz, asıl icraat budur...” tweetine sitenin resmî hesabından, "M. Kemal Yunan hayranı olduğu için öyle demiştir. Ki açıklamaları var Yunan askerlerinin ne kadar cesur olduğuna dair, başka bir şey değil." yanıtını verildi.

Sosyal medyada tepki çeken tweet silindi. Ensonhaber Yayın Grubu Başkanı Serkan Kalemciler, kişisel Twitter hesabında açıklama yaptı. Kalemciler, "Markamızı hedef alan menfur sabotajı yapanı bulmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılacak en küçük hakaret özümüze hakarettir. Bu iğrenç olayı tez zamanda açıklığa kavuşturacağımızı ilan ederiz." ifadesini kullandı.