Politika

Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan: İkinci tura kalacağımızı düşünüyorum

14 Mart 2023 07:23

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı eski MHP milletvekili Sinan Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının yüzde 20'lerden 40'lara geldiğini, kendilerinin de yüzde 16'da gözüktüğünü savunurken, "Kazanacağımızı, ikinci tura kalacağımızı düşünüyorum. Kalamadığımız takdirde bakacağız" dedi.

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlenmesinin ardından Zafer Partisi'nin öncülüğünde kurulan Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen Oğan, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

Cumhur İttifakı'na HÜDA PAR, Millet İttifakı'na ise HDP üzerinden yüklenen Oğan, "Kazanacağımızı, ikinci tura kalacağımızı düşünüyorum. Kalamadığımız takdirde bakacağız. HDP'nin, HÜDA PAR'ın kimi esir aldığına bakacağız. Hayat felsefemize kim cevap veriyorsa oturup onu konuşacağız. Temel felsefemiz bu ülkenin birliği bütünlüğüdür. Türkiye'nin gerçek sigortasının ne demek olduğunu hep beraber göreceğiz inşallah" diye konuştu.

Oğan, özetle şunları söyledi:

"Bizim Muharrem İnce'nin hareketiyle benzerliğimiz yok. Biz Ümit (Özdağ) hocamla beraber ta ASAM'ın başkanı iken hocamla beraber çalışıyorduk. İkimiz de MHP milletvekiliyiz, genel başkan adayıyız. Biz bu işlere ilk başladığımızda Ümit Bey'le oturduk, bugünün adımlarını 6 ay önce konuştuk. Ondan sonra farklı gelişmeler oldu.

Mansur Bey, Muharrem Bey meselesi konuştu. Çünkü maya tutmazdı. Mansur Bey aday olsaydı keşke. Biz aday olmayacağını biliyorduk. Muharrem Bey 'bana Türkçülükle de, Kürtçülükle de gelmeyin' dedi. Dersim diyen birinden Zafer Partisi hazzetmez. Bizim de Ata İttifakı olarak müzakere ettiğimiz birçok parti var. Muharrem Bey'le de müzakere yapılır. Belki ikna edilir. Muharrem Bey'le müzakereyi sadece Cumhurbaşkanı boyutuyla düşünmemek lazım."