Kültür-Sanat

Asimov'un Vakıf serisinin televizyon uyarlaması 'Foundation'ın boşrollerini Jared Haris ve Lee Pace üstlenecek

1 Kasım'da açılacak olan Apple TV+'ın yapımlarından biri olan Foundation'ın yayın tarihi açıklanmadı

23 Ekim 2019 17:00

Apple yaptığı açıklamayla, bilimkurgu edebiyatının önemli isimlerinden Isaac Asimov‘un ödüllü kitap serisi 'Vakıf/ Foundation'ın dizi uyarlamasında başrolleri Jared Haris ve Lee Pace'in üstleneceğini duyurdu.

Filmloverss'ın haberine göre, Apple tarafından uyarlanacak dizi, yıllar sonra ana üçlemeye katılan iki prequel ve iki devam kitabı ile birlikte yedi kitaptan oluşan Vakıf serisinde olduğu gibi insanların Samanyolu boyunca farklı gezegenlere yayıldığı bir gelecekte geçiyor. Hikâyenin merkezinde ise matematiksel verileri kullanarak geleceği görme yeteneğine sahip bir tarihçi ve matematikçi olan Hari Seldon yer alıyor. Galaksinin dört bir köşesine saçılmış insanları bir arada tutan Galaktik İmparatorluk’un çökmek üzere olduğunu gören Seldon, insanlığın bilgisini ve tarihini yok olmaktan kurtarmak için zorlu bir yolculuğa atılıyor.

Foundation dizisi, Apple TV+’ta yayımlanacak

'Mad Men', 'Sherlock Holmes: A Game of Shadows' ve 'The Curious Case of Benjamin Button' gibi yapımlarda rol alan, bu yıl ise 'Chernobyl' dizisindeki performansı ile adından söz ettiren Jared Harris, Hari Seldon’a hayat verecek. 'Pushing Daisies' ile çıkış yaptıktan sonra 'Halt and Catch Fire' dizisiyle ismini daha çok duyduğumuz Lee Pace ise Galaktik İmparatorluk’un son imparatoru olan Brother Day’i canlandıracak.

Başta 'Star Wars' olmak üzere birçok bilimkurgu filmine ve dizisine ilham kaynağı olan Foundation’ı David S. Goyer ve Josh Friedman ikilisi Apple TV+ için uyarlıyor. 'The Dark Knight', 'Man of Steel' ve 'Batman v Superman' gibi DC uyarlamalarının senaristi olarak tanınan Goyer, aynı zamanda 'FlashForward', 'Da Vinci’s Demons' ve 'Krypton' gibi dizilerin de yaratıcılığını üstlenmişti. Friedman ise 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles' dizisinin yaratıcısı olarak adını duyurmuştu.

Apple’ın 1 Kasım’da açılacak dijital platformu Apple TV+ için hazırladığı dizilerden biri olan Foundation’ın yayın tarihinin belirsizliğini koruduğu öğrenildi.