Çevre

Artvin Cerattepe'de madenlere karşı çevre mücadelesi devam ediyor

"Cengizler gelip geçer ama mücadelemiz bitmez"

17 Eylül 2024 07:40

Artvin Cerattepe’de, Cengiz Holding’in Eti Bakır şirketi tarafından açılmak istenen bakır madeni için yeni bir çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı. Ancak yerel halk ve çevre örgütleri, bu girişime karşı mücadelelerini sürdürmeye devam ediyor.

TIKLAYIN - Artvin Valiliği AYM'nin ÇED kararına uydu: Cerattepe'deki altın madenciliği faaliyetleri durduruldu

BirGün'ün aktardığına göre, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, madenin faaliyete geçmesi durumunda Artvin’in yaşam alanı olma özelliğini kaybedeceğini belirtti. Karahan, "30 yıldır bu konuları dile getirerek mücadelemizi sürdürdük. Bilimsel veri ve raporlar da bu yönde. Bu nedenle madeni durdurduk ve durdurmaya devam edeceğiz. Artvin halkı, madene karşı mücadelesini daha da güçlü sürdürecek. Şirketin, mahkeme kararıyla bölgeyi terk etmesi gerekiyor. Artvin’in üstünde madencilik yapılmasına asla izin vermeyeceğiz," dedi.

TIKLAYIN - Cerattepe'nin ÇED olumlu raporu iptal edilmişti; Can Atalay'dan mesaj: Çeyrek asrı aşan mücadelenin kazanımı, AYM kararına uyulmuş olmasına sevindim

Avukat Bedrettin Kalın ise, Artvin halkının 30 yıldır devam eden mücadelesine dikkat çekerek, "Cengizler gelip geçer ama mücadelemiz bitmez. Sonunda Cengiz de gidecektir," şeklinde konuştu.


Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor