Kültür-Sanat

Arter'den yaratıcılığını keşfetmek isteyen çocuk ve yetişkinler için atölyeler

Çocuklar için atölye 26 Ekim'de, yetişkinler için olan ise 27 ekimde gerçekleşecek

22 Ekim 2019 16:40

Arter’in Öğrenme Programı kapsamında hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik gerçekleştirilen atölyeler, her yaştan sanatseverin yaratıcı süreçleri deneyimlemelerini hedefliyor. Program kapsamında 26 Ekim Cumartesi günü 11:00’de PACE Çocuk Sanat Merkezi Ekibi’nin “Çizgiler, Formlar ve Heykeller” başlıklı Çocuk Atölyesi; 27 Ekim Pazar günü 14:00’te ise Deniz Gül’ün “Malzemenin Dili” başlıklı Yetişkin Atölyesi gerçekleşecek.

 Öğrenme Programı kapsamında katılımcıların, çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla karşılaşarak yaratıcı süreçleri deneyimlemeleri amacıyla farklı yaş gruplarına yönelik düzenlenen Çocuk Atölyeleri, her cumartesi günü 11:00’de yapılıyor. PACE Çocuk Sanat Merkezi Ekibi, 26 Ekim 2019 Cumartesi günü 11:00’de Atölye’de “Çizgiler, Formlar ve Heykeller” başlıklı bir atölye çalışması gerçekleştirecek. Kontenjanın 12 çocuk ile sınırlı olduğu atölye çalışmasında 9-11 yaş aralığındaki katılımcılar; Barış Doğrusöz’ün Arter’de sergilenen Aralıklar, baş döndürücü bir dizi kombinasyon adlı eserini inceleyip sanatçı ve yaklaşımı hakkında konuştuktan sonra farklı malzemelerden kendi biçimlerini yaratacak.

Yaratıcı süreçleri deneyimleyen katılımcıların kendi ifade dilini sanat yoluyla keşfetmesini, biçim ve içerik arasındaki ilişkileri araştırmasını amaçlayan Yetişkin Atölyeleri kapsamında ise, sanatçı ve yazar Deniz Gül’ün 27 Ekim 2019 Pazar günü 14:00’te Atölye’de yapacağı “Malzemenin Dili” atölyesi gerçekleşecek. Sanat eserlerinde malzeme, mekân ve zaman kullanımına odaklanan bu atölye çalışmasında, gündelik nesneleri kullanarak sanatsal bir bakış geliştirmenin imkânları araştırılacak. Katılımcılar, bir sunum sonrasında Arter’in açılış programında yer alan Saat Kaç? ve Kelimeler Pek Gereksiz sergilerini gezerek gözlem yapacak, bulguları paylaşacak ve birlikte yorumlayacaklar.