Sağlık

Araştırma: "Sexting" gençlerde olumsuz sonuçlara neden olabilir

Yapılan araştırma sextingin kaygı bozukluğu ve depresyona yol açabileceğini ortaya koydu

19 Haziran 2019 18:57

Yapılan araştırmaya göre, 13-19 yaş aralığındaki gençlerde 'sexting'in zihinsel problem oluşturma ihtimalinin daha fazla olduğu ortaya çıktı. Buna göre, birden fazla cinsel partneri olanların da, partneri olmayanlara nazaran zihinsel problem yaşama ihtimali daha yüksek.

Independent Türkçe'nin haberine göre, 18 yaşından küçük 41 bin 7 yüz 23 katılımcının yer aldığı 23 araştırma sonucunda sextingin, yüksek cinsel aktivitenin, birden fazla cinsel partnerin ve korunmamanın kaygı bozukluğu ve depresyonla ilişkili olduğu görüldü.

Araştırmacılar, cinsel içerikli mesaj, fotoğraf veya video paylaşımı anlamına gelen sextingin uyuşturucu ve alkol bağımlılığı gibi başka sorunlu davranışlarla da ilişkilendirilebileceğinin altı çizdi.

Calgary Üniversitesi, Alberta Children’s Hastanesi Araştırma Enstitüsü ve Texas Üniversitesi’nin derlediği çalışma, bu ilişkinin ergenlik çağındaki gençlerde daha kuvvetli olduğunu ortaya koydu.

Öte yandan araştırmacılar, sextingin doğrudan olumsuz sonuçlara yol açıp açmadığını ya da ergenlik çağındaki gençlerin yatkın olduğu riskli bir davranış olup olmadığının belirlemenin zor olduğunu söyledi.

Çalışmanın yazarlarına göre cinsel keşif, yetişkinliğe geçmede normal bir süreç olsa da, ergenlik çağındaki gençlerin yetişkinlere kıyasla sextingle ilintili risklerden etkilenmeleri toylukları nedeniyle daha olası. Ama erken eğitim, ileri yaşlarda oluşabilecek riskleri önlemede rol oynayabilir.